Cestovatelské tipy a rady na cesty

Tipy pro cestovatele, užitečné odkazy, zážitky z cest a cestovatelské fotografie.

Díky za navštěvu našeho cestovatelského webu použijte náš RSS feed
a budete informováni o posledních cestovatelsých tipech.

Výlet na Matternhorn v roce 2007

Švýcarsko – Zermatt s výletem na Gornergrat

Kdo si přivstane, ten na tom vydělá. To je ten nejdůležitější typ pro ty, kdo by chtěli následovat. Do Zermattu se nedá dojet autem. Musí se auto ponechat na zadatném parkovišti a pak dojet vlakovým spojem. Na konečné se přestupuje na elektrický vláček. Každý je narvaný lidmi a tak kdo přijde brzy má na vrcholové stanici lepší pocit a oce klidu, který se pak mění v pořádný nával a hluk způsobovaný turisty.

Do výšky 3.085 m n.m. stanice Gornergrat nás vyvezli za plného slunce, hned pod deváté hodině ranní. Pak jsme si vyšlápli je o kousek výš na hvězdárnu s prodejnou suvenýrů a cestou jsme se kochali pohledem na údolí s ledovcovým splazem.

  SAMSUNG DIGITAL CAMERA                            SAMSUNG DIGITAL CAMERA

  SAMSUNG DIGITAL CAMERA                             SAMSUNG DIGITAL CAMERA

 Následovala tůra stále z kopce po horské cestě kolem jezírka, ale stále s úžasným výhledem na majestátný Matterhorn s jeho výškou 4.478 m n.m. Ten den byl absolutně bez mráčku. Odrážel se ve vodě jezera a tak jsme si i počkali na okamžit, kdy se v něm odrážel v jeho plné kráse. I v této nadmořské výšce jsme se opalovali.

   Sn15 SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Cestou jsme potkávali ty co vystupovali na vrchol po svých, ale většina byla těch co sestupovali jako my dolů k železniční stanici Riffelberg v nadmořské výšce 2.582 m n.m.  tady jsme i my nastoupili, protože dál bychom to po svých nestihli k nástupu na odjezd do chaty. Sestup po vlastních se dal zvládnout a lze jej doporučit, zejména když je tak krásně jako bylo ten srpnový den.

   SAMSUNG DIGITAL CAMERA                           SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Byl to první srpen a byl i švýcarský státní svátek. Takže když jsme byli zpět v Zermattu, bylo to jaksi i poznat. Co tu bylo ale obzvláště zajímavé, tak to, že tady auta nejezdí a potkáváte jen koňské potahy různého typu a provedení a s různými hotelovými hosty, které takto sváží od železniční stanice. Ulice vyzdobené vlajkami, davy lelkujících turistů a s převažující většinou Japonců. Takže je to místo, kam se musí zajet, protože oni mají jednoznačný „čuch“ na to co je krásné.

   SAMSUNG DIGITAL CAMERA                         SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Nevím jak by se nám to líbilo, kdyby slunce na nebi nebylo. Ale na závěr jen mohu popřát, aby v době kdy sem zavítáte jste měli stejně modrou oblohu, jakou jsme tam měli my toho 1.8.2007.

Takže se jen koukejte, asi se vám to zalíbí a cestu do této lokality si naplánujete.

Similar Posts:


 

Both comments and pings are currently closed.

Není možné komentovat.