Cestovatelské tipy a rady na cesty

Tipy pro cestovatele, užitečné odkazy, zážitky z cest a cestovatelské fotografie.

Díky za navštěvu našeho cestovatelského webu použijte náš RSS feed
a budete informováni o posledních cestovatelsých tipech.

Město Olomouc s kašnami a pohodou i u vodních ploch kolem města.

V radničních listech číslo 7 města Olomouce ročník 2013 (najdete také na webu www.olomoucko.eu ) jsem se dověděl o tom, že Olomouc se opět, již podruhé ocitla na seznamu profesionálních cestovatelů z prestižního vydavatelství Lonely Planet. Je tak mezi deseti horkými tipy Evropy, kam určitě stojí za to se vypravit.
Tak jsem se 1.srpna po 13 hodině vypravil na kolečku do města a něco pro vás nafotil. Je vyzdvižena atmosféra poklidu, pohody, tak jsem si ji také pokusil zachytit i pro Vás. Objel jsem olomoucké barokní kašny, či morové sloupy (jejich historie a pojmenování je na webu www.olomoucko.eu) ověřil si, že pokoj a pořádek ve městě je dobře hlídaný i městkou policií.

DSC_0366_19261 Olomouc - dolní náměstí po dokončené rekonstrukci a s pohyblivou jednotkou městské policie DSC_0417_19298 Neptunova Kašna na Dolním náměstí

DSC_0394_19280 idylka polední pohody u Jazzového klubu na Sokolské ulici kousek od náměstí DSC_0400_19286 pohled na Arcibiskupské muzeum

Znaven objížďkou, pak přišlo vhod zajet si na Ameriku, což je místní areál pro občany města dychtící v tom parnu po osvěžení koupelí ve vodě, snad i čisté a vhodné ke koupání, ale také dychtící po osvěžení nějakým tím dobrým pivním mokem z moravských pivovarů. A nebyla to jen ta Amerika, což je místo, kde stály za Marie Terezie kanony na obranu města a místo, které se mělo zahrnout do pevnostních staveb té doby. A koho to více zajímá,lze si dohledat na webu www.cisarska-pevnost.cz/index.php?lang=cz&co=cesta velmi zajímavé a podrobné informace o této ale i všech dalších pevnostech města Olomouc. Podrobnější povídání o tomto místu, kde je tak příjemné letní koupání a v zimně pak bruslení najdete pod položkou: Holice VII . železniční.
Navštívili jsme na doporučení tohoto odpoledne i místo, které je hned za sídlištěm Povel při ulici Dolní Novosadká, které nese název Kaprodromklub.

DSC_0427_19299 a jsme na Americe, koupání v Holici nádherná pohoda a k podvečeru i málo lidí a občerstvení k tomu DSC_0451_19315 lze si dát malé občerstvení

A jaké že tam na nás čekalo překvapení. Prostě dáte si lehké a rychlé občerstvení, čekáte na jeho přípravu a mezi tím Vám před očima chytí sportovní rybáři při zapadajícím slunci hned dva pořádné kousky kapříků. Já ještě kapry 87 cm a 74 cm dlouhé, chycené během 30 minut když slunce zapadá neviděl.

DSC_0464_19319 tohle něco mělo 74 cm DSC_0470_19322 no uznejte, to je pak radosti a pak ho zase pustí

Chcete-li to zažít, pak skutečně stačí navštívit město Olomouc, projít se kolem památek v centru, tak jako já a pak si jít odpočinout na bezplatné travnaté břehy jezírek hned kousek za městem, dostupné i MHD, s dostatečnou kapacitou parkovacího místa.

DSC_0450_19314 slunce nad kaprodromem zapadá DSC_0445_19310 chlazené kvasnicové a výborné slané tyčinky

A že píši pravdu se můžete přesvědčit na webu www.kaprodromklub.cz nebo na webu www.olomoucko.eu s vyhledáním přírodního koupaliště, kterých je kolem Olomouce více.
A ještě malá poznámka, na tomto webu taky najdete dřívější článek o Olomouci z roku 2012 a můžete posoudit jak se to tady mění k lepšímu a že fakt je to tu pěkné a poklidné i po ránu.
Fotky ze života ve městě pak najdete na webu www.olomouc.cz/fotogalerie

A ještě něco nového co se v Olomouci začíná oprávněně propagovat. Jsou nově otevírané pevnosti, které soukromý vlastníci rekonstruovali a uvedli tak pevnosti do života. vše o nich najdete na webu www.forty.cz a zde také najdete i odkazy na všechny ostatní zajímavosti spojené s životem na fortech- pevnostech.

Tak koukněte na ten odpolední zážitek, který Vás v Olomouci může potkat a který se asi taky líbil zástupcům z Lonely Planet.

Similar Posts:


 

Both comments and pings are currently closed.

Není možné komentovat.