Cestovatelské tipy a rady na cesty

Tipy pro cestovatele, užitečné odkazy, zážitky z cest a cestovatelské fotografie.

Díky za navštěvu našeho cestovatelského webu použijte náš RSS feed
a budete informováni o posledních cestovatelsých tipech.

Olomouc – Flora 2015 – 24. až 26. dubna

Olomouc – Flora 2015 – 24. až 26. dubna

Každým rokem se ve městě Olomouci pořádá jarní výstava květin. Letos to bylo ale poprvé v rekonstruovaném hlavním pavilonu a nelze jinak, než se pochlubit tím, co bylo letos na této jarní výstavě bylo předvedeno.
V hlavním pavilonu bylo čím se chlubit, protože aranžmá bylo zcela originální a vše bylo předvedeno v barvách Mexika.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA expozice v pavilonu "A" v mexickém stylu SAMSUNG DIGITAL CAMERA expozice v pavilonu "A" v mexickém stylu

Povídání o tom si lze dohledat na webových stránkách
www.olomouc.cz/fotogalerie2013.php?uname=Zacala-Jarni-Flora-vydali-jsme-se-na-prohlidku-813
nebo na webu www.olomouc.eu/aktualni-informace/aktuality/17716
Ale tady je má, či spíše naše rodinná vzpomínka na to, jak jsme viděli výstavu a taky den po té, když už byl všude kolem klid a začalo se jen uklízet a ranní slunce a rosa udělaly to krásné aranžmá na hlavní aleji Smetanových sadů.
Dovolil jsem si ale také pro komplexnost vzpomínky použít krásných záběrů redaktora, který zveřejnil své fotky na portálu www.olomouc.cz .

dsc_0148_38295 Smetanovy sady - den po té v hlavní aleji dsc_0103_38255 Smetanovy sady - den po té v hlavní aleji

dsc_0117_38269 Smetanovy sady - den po té v hlavní aleji dsc_0135_38285 Smetanovy sady - den po té v hlavní aleji

Co asi ušlo návštěvníkům výstavy, je nádhera magnoliové zahrady, která je v době samotné výstavy v obklíčení prodejních stánků a cestu sem si našlo jen málo těch co šly skutečně za krásou květů. Proto je den po výstavě tou nejlepší dobou jak si to vše více vychutnat. Takže protože své vzpomínky dělám i jako typ na výlety, pamatujte si, že duben je obdobím, kdy tato magnoliová část Smetanových sadů vykvete do krásy a téměř opomíjená socha botanika Františka Polívky, který má s tímto parkem mnoho společného jako gymnaziální profesor botaniky najde své místo v záplavě překrásných a pomíjivých květů.

dsc_0218_38364 Smetanovy sady - magnoliová zahrada pomník Františka Polívky dsc_0210_38356 Smetanovy sady - magnoliová zahrada

Také jsem si to užil mezi výsadbou v hlavní aleji Smetanových sadů, což bych si asi v době výstavy nemohl dovolit. Jen jsem si musel hledat záběr tak, abych „neviděl“ hromady odpadků, které zde po sobě zanechaly někteří stánkaři.

Similar Posts:


 

Both comments and pings are currently closed.

Není možné komentovat.