Cestovatelské tipy a rady na cesty

Tipy pro cestovatele, užitečné odkazy, zážitky z cest a cestovatelské fotografie.

Díky za navštěvu našeho cestovatelského webu použijte náš RSS feed
a budete informováni o posledních cestovatelsých tipech.

Naplánujte si výlet na Dlouhé stráně.

Naplánujte si výlet na Dlouhé stráně .

Někdy za pěkného počasí jsem se rozhodli a vyjeli na výlet s cílem dostat se na přečerpávací nádrž Dlouhé stráně. Nejrychleji se k vodní nádrži dostanete tak, že z Koutů nad Desnou vyjede sedačkovou lanovkou. Určitě ale nezapomeňte si na pokladně zakoupit lístky a teprve pak jít k nástupní stanici, která je osazena takových 15 m nad silnicí a nebudete se muset pro lístky vracet. Když dojede na vrchní stanici, ve volných dnech ti jezdí menší autobus a doveze, obrazně řečeno, až k vodní hladině.

dsc_0112_35544 dsc_0117_35549

Ale kochat se okolní přírodou je asi příjemnější výlet a tak se po vystoupení z lanovky dáte po červené značce k Tetřeví chatě, Tady se můžete rozhodnout jít po silnici a nebo pěkně do vrchu po červené. Mohu doporučit příjemnější řešení dát se po silnici a pak se kochat pohledy na protější svah, kde je vidět chat Švýcárna a věž na Pradědu, ale i Petrovy kameny.

dsc_0148_35580 dsc_0158_35590

U Tetřeví chaty je po zelené malý okruh kolem Mědvědí hory a to je něco co by se mělo absolvovat. Po výstupu na vrchol zjistíte, že jste u hladiny, koruna vodní nádrže je na výšce 1350 m n.m. Pak je tu krásné posezení se svačinkou, žádné občerstvení tu není k dispozici.

dsc_0167_35599 dsc_0170_35602

No a pak už nezbývá, něž sejít po červené značce, zase k horní stanici lanovky. Jak co jezdí a za kolik se dozvíte na webu www.kouty.cz/ , kde je informace pro letní a zimní sezonu.

A pokud by jste měli zájem se seznámit i s dolní přečerpávací stanicí, pak si vše můžete naplánovat podle dalších dvou webů :
www.dlouhe-strane.cz/strane/exkurze-pro-jednotlivce
a
www.jeseniky.net/dlouhe-strane

Co vše můžete vidět je na připojené fotogalerii.

Similar Posts:


 

Both comments and pings are currently closed.

Není možné komentovat.