Cestovatelské tipy a rady na cesty

Tipy pro cestovatele, užitečné odkazy, zážitky z cest a cestovatelské fotografie.

Díky za navštěvu našeho cestovatelského webu použijte náš RSS feed
a budete informováni o posledních cestovatelsých tipech.

V sobotu jedeme do Mascy k útesům Los Globales na jihu ostrova.

Je sobota 8.března a my jedeme na jih ostrova Tenerife, kde se doporučuje ke zhlédnutí malá horská obec Masca. Od hotelu v Caletillas to je po dálnici až do města Adeje, pak se silnice promění na skoro naši I.třídu, ale jízda je nesrovnatelně pohodovější a bez drncání. Až na ty neustále se opakují zákruty výjezdy a sjezdy. Prostě je to tady kopcovité. Jedeme od Adeje směrem na Santiago de Teide, které jsme navštívili včera, ale pro velkou mlhu nebylo nic v kopečcích vidět.

dsc_0542_25001 jsme ve města Santiago de Teide, dnes je krásné slunečné počasí dsc_0547_25004 jsou vidět i hory za městem

Dnes to bylo bez mráčků a i samotné focení růžově rozkvetlého stromu má nové a neopakovatelné pozadí vysokých kopečků. Silnice je na Mascu pořádně strmá a tak když vyjedeme na místo zvané Cherfe, jsme ve vrcholu silnice a je zde krásná vyhlídka směrem dopředu i zpět.

dsc_0550_25006 tady je vrchol a pak se jen sjíždí do vesnice dsc_0551_25007 vše kolem je překrásné

Pak už silnice klesá a klesá a vy slyšíte na další vyhlídce jen neustálé houkání aut a menších autobusů. My zastavili na vhodném místě a kousek se prošli a udělali nějaký ten záběr vesnice Mascy jako z letadla, ale i volně stojící zemědělské a stylové usedlosti postavené z kamene a odkud se ozývalo kozí mečení a ječení malých nezbedných dítek, které honili zablešeného domácícho pejska.

No prostě pravá idylka s místním neposkvrněným koloritem. Dolů až do obce jsme ale nejeli, bylo to hodně o hubu, mírně řečeno. Vrátili jsme se do Santiaga del Teide a pak sjižděli krásnou silnicí, se samou zákrutou do města Puerto de Santiago, kde je pak i o kousek dál přístav, kam dojíždějí a odjíždějí lodičky na zážitky spojené s pozorováním velryb a delfínů, ale taky sem přijíždí lodní taxíky s turisty, kteří se dali úchvatnou soutěskou po svých od Mascy až na pobřeží. Vše je propojeno autobusy společnosti Titsa, tak jde o ideální řešení pro nádherný denní výlet. Jen znát odjezdy autobusů, nic víc.
V Puertu de Santiágo jsme objevili hotel Barcelo – Santiago. Když jsme zjistili, že nebude problém se zde uvelebit při bazénu s mořskou vodou, vše jsme provedli jak bylo potřeba a od 12 hodin do 15 hodin, jsem si to pěkně užili a také jemně zbarvili svá těla opalováním na ostrém slunci.

Ke třetí hodině už vítr ochladl a my se sebrali, ještě se dali na obchůzku okolí, které bylo skutečně malebné a zjistili jsme, že tady jsou na prodej i apartmánové domečky v malebných zahradách a vždy s výhledem na oceán.

Po této krátké procházce jsme se i s autem posunuly, ale jen o kousek dál do přístavu samotného, kde to už pojmenovávají Los Gigantes.

Je tu přístav chráněný ze všech stran proti oceánským vlnám a okolo spousty taverniček a prodejniček.

Ale je zde i malá písečná pláž s černým pískem a můžete zde na sebe nechat působit vliv obrovských skalisek, která tvoří útesy až 450 m vysokými. Bylo vše dobře nasvětleno sluncem, a tak lze jen toto místo doporučit k dovolenkovému navštívení. A blížila se hodina vhodná k návratu do místa našeho hotelu. Pro změnu a větší rozsah poznání jsme se tentokrát dali po silnici, která nás vedla nad oceánem přes obec Alcala. Pak jsme uviděli mohutnou stavbu v tmavě červené barvě se spoustou věžiček. Nedalo nám to a museli jsme odbočit, zejména když směrovka oznamovala hotel a golf Abama.

Nikdo nás nezastavil, i když tu je postavena hlídací budka. Prošli jsme až do recepce a pak jsme jen fotili a koukali na to, jak se dá bydlet v luxusním hotelu. A to byl konec našich choutek poznávat něco nového na tomto ostrově Tenerife pro tento daný den. Když jsem se vraceli tak jsme taky zjistili, že celý den bylo v místech našeho hotelu zataženo a z telefonátu od delegátky cestovky ještě navíc přišla informace že v Puertu de la Cruz dokonce pršelo. Takže je to pravda, ostrov je malý a hodně různorodý a sever ostrova je stále podmračen a je zde i výrazně chladněji. Na závěr jen trochu té statistiky. Najeli jsme celkem 204 km. Museli jsme i tankovat benzin za 20 eur nám dolila sličná obsluha 18.5 litru benzinu, jehož cena byla 1,084 Eura. Cesta po dálnici do Mascy trvala asi 2 hodiny, pak jsme se prošli nad Mascou a sjeli do Puerta de Santiaga. To dalo takovou lehkou hodinku. U bazénu jsem setrvali v pohodě 3 hodiny. Na zpáteční cestu jsme potřebovali i s obhlídkou hotelového komplexu Abama asi 2 hodinky.

Similar Posts:


 

Both comments and pings are currently closed.

Není možné komentovat.