Cestovatelské tipy a rady na cesty

Tipy pro cestovatele, užitečné odkazy, zážitky z cest a cestovatelské fotografie.

Díky za navštěvu našeho cestovatelského webu použijte náš RSS feed
a budete informováni o posledních cestovatelsých tipech.

Zahrada la Mortella

V zahradě jsme byli na jaře v roce 2005, to ještě žila majitelka paní Susan Walton, argentinka, která se provdala za anglického hudebního skladatele, který dal zahrady v roce 1956 vybudovat na svahu, který se rozprostírá nad pláží st.Francesco při Foriu. DSC00285_1452 kniha o zahradě, která je zde k dostání Zahrady jsou dostupné i pěšky z města Foria, ale dá se vystoupit z okruřních autobusů CD a CS v místech, kde tento autobus začíná stoupat mezi ploty obezděnou ulicí, kde je u zastávky křižovatka odbočující k pláži a do Fanga, to je do vesnice na svahu hory Epomeo.

Zahrady okouzlí cizokrajnými barevnými květy, OLYMPUS DIGITAL CAMERA které si u nás kupjete jako pokojové květiny, jsou zde skleníky s orchideemi, ale i nádherná parkvá úprava, kde určitě budete trávit příjený půlden. OLYMPUS DIGITAL CAMERA možnost posedět u čaje či kávy DSC00228_1379  jsou k dispozici krásné výhledy na Forio OLYMPUS DIGITAL CAMERA výhled na pláž st.Framcesco.

 Je možné k zahradě i dojet malým busem, který jezdí uličkami Foria a má čísla 21 až 24, ale který z nich to je už ani nevím, protože když my tam jeli, tak to byl bus číslo 2C. Ale určitě to místní napoví, když se jich budete ptát na rohu u přístavu ve Foriu. Osobně jsme se s paní Susan potkali a to ji už mohlo být kolem 90 let. Ještě uměla důrazně diktovat co který záhon potřebuje a tyto příkazy předávala zahradnici, kteráji doprovázela. na sobě měla ty šaty, které  jsou na fotce a pohlednicích s paní Susan. Závěrem lze kostatovat že za vstupné 10 eur to jsou zážitky, které za to určitě budou stát. Ale pozor, zahrady se otevírají až v březnu. Ale průvodci o nich budou vědět více. Takže prohlédněte si fotky pořízené mezi tou barevnou nádherou.

Similar Posts:


 

Both comments and pings are currently closed.

Není možné komentovat.