Cestovatelské tipy a rady na cesty

Tipy pro cestovatele, užitečné odkazy, zážitky z cest a cestovatelské fotografie.

Díky za navštěvu našeho cestovatelského webu použijte náš RSS feed
a budete informováni o posledních cestovatelsých tipech.

Výstupy na sopku Epomeo

Monte Epomeo má nadmořskou výšku 878 m n.m. OLYMPUS DIGITAL CAMERA jarní pohed na vrcholNástupní místo je z Fontany Serary od kostela st.maria della Mercede. SAMSUNG DIGITAL CAMERA nástupní parčík ve Fontaně - Serara   OLYMPUS DIGITAL CAMERA při červnovém výstupu

Odtud vás může vyvézt i taxi, či jet na koni či oslu, ale to je nad poměry českého turisty  proto jdete pěšky po asfaltové silnici při mírném stoupání. Pak silnice končí, vede k vojenskému objektu se zakázaným vstupem. Ale v místě kde musíte odbočit nalesní cestu je mnho cedulí s nápisy resturací, které po cestě lesem budete míjet. Tady už je cesta strmější, ale nic moc hrozného. SAMSUNG DIGITAL CAMERA zde začíná výstup lesní cestouPak budete u poslední restaurace přinuceni odbočit do leva úzkou pěšinkou, která vám pak umožní výhledy na Fontanu, hrad Aragonese, st.Angelo. Pak se cesta změní v zářez, úzkou zapuštěnu pěšinku, která v červnu žlutě kvete bujnými av voňavými květy čilimníku. najednou se před vámi objeví posezení v restauraci pod horou. tady spočnete a vychutnáte si za 2 až 3 eura kávy či capucina. Pak si dáte ještě malý výstup po pískovcové skále až na vrchol, či se projdete přes restauraci a získáte překrásné  výhledy na Casamiciolu, ke kterým se dostanete krátkou pěšinkou za restaurací. OLYMPUS DIGITAL CAMERA vychutnávání pohledů z místní vrcholové restaurace    SAMSUNG DIGITAL CAMERA jasné výhledy v září

Když vás omámí vůně masa či fritovaných hranolků nebude to na škodu s tím vychutnáváním krásných zážitků. Ze samotného vrcholu pak lze vif¨dět do okola celý ostrov. No když sem zavítáte 5x jako my s manželkou, pak už si to užijeet i s přenocováním ve spacáku, takže zlstanete na západ slunce a jeho východ a to pak už je vrchol všech zážitků na tomto ostrově.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA pohled na osvětlené město  SAMSUNG DIGITAL CAMERA slunce vychází

Ale pozor pořádně tu na noc začně fučet. Není zde zdroj pitné vody, restauace zavřela před 19 hodinou. No ale rán to určitě stihnete dojít zět na hotel k prostřené anglické snídani a smočíte se v termálním hotelovém bazénu a všechny strasti se rychle zapomenou.

No a co dodat nakonec. Cesta zpět nevede jen jedním směrem. Máme projitou cestu přes vinice nad Foriem a Panzou přes vrchol Pietra dell Acqua a Bocca di Serra OLYMPUS DIGITAL CAMERA jarní výhled s návratem do Fontany. Cesta je viditelná jak vyšlapaná pěšinka a pak jako polní cesta k vinicím. Úžasné pak jsou terénní zářezy této cesty do hlinitých svahů kolem. další sestup je pod horou směrem na Casamiccilu. odbočka není skoro vidět, ale byla tam jakási cedule s barevným červeným či žlutým flekem. Hned je prudlý sestup, ale pak se dostanete na lesní pláň, kde volně kvetly bramboříky jak planná rostlinka a les tvoří jedlé kaštany. Na konci této pláně se dá odbočit na dva směry, odbočení do leva vás zavede ke kamenným domům, kde si v minulosti obyvatelé vytesaly příbytky v sopečném materiálu. SAMSUNG DIGITAL CAMERA před kamenným domem  je to hdně zajímavé a stojí to za námahu. Čekají vás krásné výhledy nast.Angelo či na Frio. SAMSUNG DIGITAL CAMERA st.Angelo v ranním oparu   SAMSUNG DIGITAL CAMERA nádherný výhled na Forio Sestoupíte do civilizace  v Panze. Když odbočíte do prava, máte směrovky do Casamiccioly a když zabloudíte touto cestou do leva, do civilizace vystoupíte ve vesnici Fango. Ale taky zhlédnete zajímavý sopečný úkaz, to je místo, kde povrch holé skály bude do žluta a modrofialova a z hory bude cítit vystupující horká síra. No a odtud vás pak už může odvězt autobus číslo 14 který jezdí – pendluje mezi Casamicciolou a Poseidonovými zahradami.  tak pokud si chcete ostrovu užít se všim všudy, výlet na horu Mnte Epomeo vám mohu doporučit, protože výhledy z vrcholu stojí za to.

Tady nabízím galerii s výhledy

tady galerii z cesty kolem kamenných domů

Similar Posts:


 

Both comments and pings are currently closed.

Není možné komentovat.