Cestovatelské tipy a rady na cesty

Tipy pro cestovatele, užitečné odkazy, zážitky z cest a cestovatelské fotografie.

Díky za navštěvu našeho cestovatelského webu použijte náš RSS feed
a budete informováni o posledních cestovatelsých tipech.

Korsika – cesta poslední přes Corte do Bastie

Každá dovolená někdy končí. A tak nám cestovka zorganizovala poslední cestu jako denní výlet, který končil večerním naloděním na zpáteční plavbu z Bastie do Livorna.

Brzy po ránu jsme opustili camp a vyrazili přes sedlo Vizzavona v nadmořské výšce 1.161 m n.m. Cestou jsme občas zahlédli železniční trať stále provozovanou a vychvalovanou na některých webech, kterými jsem listoval. My jsme měli možnost se v sedle  pokochat okolními hřebeny, kde bylo vidět že jsou skutečně vysoké, protože na nich ještě ležel i sníh.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA pohled na pohoří kolem průsmyku Vizzavona ve výšce 1161 m n.m.                                            OLYMPUS DIGITAL CAMERA na průsmyku Vizzavona v dáli ještě sníh na vrcholcích 

Z tohoto sedla, jak jsem dozvěděl po zabrouzdání na googlearth, je vedena trasa až na nejvyšší horu Korsiky Monte Cinto 2.710 m n.m., a cesta je krásně popsána na webu www.autdooring.cz/korsika . Pak jsme měli další zastávku na které se fotil viadukt pro stále provozovanou železnici, který postavil pan Eifel

OLYMPUS DIGITAL CAMERA most, který postavil Eifel na železniční trati mezi Ajacciem a městem Corte  a který byl skoro jako Ivančický viadukt u Brna.  

K polednímu jsme vystoupili z autobusu na parkovišti pod městem Corte a nechali se jako skupina vyvézt tím hnusným vláčkem na horní historické náměstí v Corte. Po této zkušenosti, sice hnusné na pohled ale výhodné pro čas, na prohlídku toho, co je skutečně parádní. Opět se zde objevuje socha generála Paoliho.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Corte - dominanta s hradem nad městem                                  OLYMPUS DIGITAL CAMERA v uličkách města Corte

Ale jsou odtud nádherné výhledy do okolí. Nás potkalo takové malé štěstíčko, protože v dálce pod námi jsme při pozorování okolí viděli, jak se na ulici  srocují jezdci na koních. A pak jsme je potkali, jako průvod s vlajkami přímo v ulicích starého města Corte. Takže zážitek parádní. To byli praví a hrdí korsičané.

Pak jsme opustili vláčkem toto místo a autobusem jsme se už jen přemístili do posledního navštíveného města Bastie. V roce 2009 bylo vidět, že se postupně obnovuje a roste do krásy. Tu co už bylo opravené a k dispozici, jsme si pořádně vychutnávali na vyhlídkové restauraci nad zátokou, do které vplouvali parádní jachty, ale také jsme viděli až do hlavního námořního přístavu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Bastia - pohled na starou část města a přístav jachet                                      OLYMPUS DIGITAL CAMERA vyhlídka na velký přístav v Bastii

Tam jsme navečer po nábřežní promenádě dorazili ke svému autobusu. S ním najeli na parník a se zapadajícím sluncem jsme opuštěli po 7 dnech Korsiku.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA slunce zapadá a výlet končí - jede se do Livorna

Tak a je to všechno už jen ve vzpomínkách, které jsem si dovolil takto zapsat a ve fotogaleriích podchytit nejen pro sebe, ale i pro ty, co by rádi také na tu Korsiku vyrazili.

Similar Posts:


 

Both comments and pings are currently closed.

Není možné komentovat.