Cestovatelské tipy a rady na cesty

Tipy pro cestovatele, užitečné odkazy, zážitky z cest a cestovatelské fotografie.

Díky za navštěvu našeho cestovatelského webu použijte náš RSS feed
a budete informováni o posledních cestovatelsých tipech.

Madeira – cestou kolem ostrova ve směru na západ

Poslední výlet, který byl velmi zajímavý a je součástí nabízených výletů jako placené zájezdy, jsem realizoval ve směru na západ a pak po severním pobřeží, když jsme to střihli trochu více přes středozemí ve směru na Camachu, Santo da Serra, Santanu a pak po pobřeží na výběžek Ponta de Sao Jorge a dál do Sao Vincente, odkud to jedete napříč přes průsmyk Encumenada do Funchalu.

V městečku Camacha se doporučuje navštívit prodejnu a výrobnu proutěného zboží, což je zajímavým místem k zastavení. Pak jsme jeli do Santany, kde jsou k ukazování typické domky pro ostrov Madeira.

SNC15107 posedět a odpočinout a kochat se výhledy které toto místo nabízí SNC15111 posedět a odpočinout a kochat se výhledy které toto místo nabízí

Cestou jsem si dovolili odbočit do hotelového komplexu, kde jsme si připadali jako v ráji, protože odtud byly nádherné výhledy na severní pobřeží oceánu. Zastavili jsme se na vyhlídkovém místě zvaném Ponta de Sao Jorge, odkud vidíte další část pobřeží z pořádného  nadhledu. Je zde úžasná krajina posetá vinicemi. Dá se pak jet po jednosměrné silnici podél pobřeží, a to starými ve skále vysekanými, tunely. V městečku Ponta Delgada je nové a pěkné místní koupaliště. No pak stojí za podívanou místo zvané okna, což jsou úžasné útesy při pobřeží. Odtud už to je pak jen skok do Sao Vincente, kde je nad městem jeskyně, která vznikla sopečnou činností. její návštěva byla zajímavá, zejména pak její závěr, když je zde v kinosále promítána animace o vzniku světa sopečnou činností. 

Jen tak náhodou jsme se dostali jeden den  v tomto směru putování i na golfové hřiště u vesnice Santo de Serra. No a pobýt zde u kafíčka a koukat se upravené travnaté plochy a v dáli vidět skalnaté výběžky Ponta de Sao Lourenco, to je hodně půvabné a uklidňující. Prostě mít na Madeiře půjčené auto a jezdit podle mapy a sem tam i zabloudit, to je prostě to, co má být na pohodové dovolené.

Nová a zajímavá informace o cestování po Madeiře je na tomto webu : www.cestujzababku.cz/madeira.php

Similar Posts:


 

Both comments and pings are currently closed.

Není možné komentovat.