Cestovatelské tipy a rady na cesty

Tipy pro cestovatele, užitečné odkazy, zážitky z cest a cestovatelské fotografie.

Díky za navštěvu našeho cestovatelského webu použijte náš RSS feed
a budete informováni o posledních cestovatelsých tipech.

Podzim pod rozhlednami Maruška a sv. Hostýn – říjen 2015.

Byl státní svátek 28.října roku 2015 a bylo krásné sluneční poledne a podvečer. Nebylo jiné možnosti než vyjet do oblasti hostýnských vrchů, které sice dobře známe, ale když podzim začne tvořit barvami, je to pokaždé jiné. A je to překrásné, když vám vyjde i možnost sledovat zapadající slunce.
Na povolenku jsme vyjeli na svatý Hostýn. Tam vyšli k rozhledně a zjistili, že ji konečně taky budeme moci navštívit. Měly otevřeno protože byl státní svátek a byla i dobrá viditelnost. Vstupné je 15 Kč a za to máte možnost na vrcholu být ve vyhřívaném prostoru.

dsc_6486_45298 jen tak výhled ke kostelu na sv.Hostýně dsc_6488_45300 louka na sv.Hostýně

Je to snad jediná takto komfortní rozhledna, ale je to vykoupeno tím, že zde v krásném výhledu brání stožár větrné elektrárny, kterou tu vybudoval „podnikatel“, který už dávno zkrachoval a tak je nyní v majetku Matice Svatohostýnské a šetří na provozních nákladech. Výhledy krásné a tak jsme se mohli přesvědčit i o tom jak vypadá rozhledna na Kelčském Javorníku, kterou jsme nedávno navštívili.

dsc_6506_45317 rozhledna na sv.Hostýně dsc_6504_45315 výhledy z rozhledny na sv.Hostýně

No a o tom, jak je tu krásně a jak je tu plno výletníků není potřeba referovat. Ze sv.Hostýna jsme jeli na Torják. Odtud se vydali po nové asfaltové cyklostezce, kterou tu nechala vybudovat obec Hošťálková. No a taky jsme už i viděli jak po ní jezdí závodní vozidla při Barum raelly.
Došli jsme až na rozhledu Maruška, která stojí v nadmořské výšce 664 m n.m. Blížil se krásný západ slunce a tak jsme ještě zašli na Bludný.

dsc_6550_45359 rozhledna na Marušce s informacemi dsc_6546_45355 z rozhledny na Marušce je vidět strom na Bludném

Je to místo s překrásnou lípou v krajině a sledovat z tohoto místa zapadající slunce nad Tesákem, to je nádherný zážitek. Proto se o něj podělím.

dsc_6574_45380 zapadající slunce cestou k Bludnému dsc_6578_45384 západ slunce na Bludném

K autu už jsme došli za tmy. Na závěr vzpomínky musím jen dodat, stálo to za to.
A na závěr tato informace, chcete-li vidět vzpomínky na sv.Hostýn a okolí, pak si zadejte ve vyhledávači heslo sv.Hostýn a objeví se vám další vzpomínky na tuto oblast v různých časových obdobích a proměnách v čase, kdy jsme tato místa navštívili.

Similar Posts:


 

Both comments and pings are currently closed.

Není možné komentovat.