Cestovatelské tipy a rady na cesty

Tipy pro cestovatele, užitečné odkazy, zážitky z cest a cestovatelské fotografie.

Díky za navštěvu našeho cestovatelského webu použijte náš RSS feed
a budete informováni o posledních cestovatelsých tipech.

Let balonem nad hradem Bouzov – 29.dubna 2015.

Let balonem nad hradem Bouzov – 29.dubna 2015.

Dárkový poukaz na let balonem byl pod vánočním stromečkem jako velký a nečekaný dárek a tak nám již nezbylo nic jiného, než si objednat den letu. Protože květen je krásný čas na pozorování přírody a sledování proměny barev v přírodě, objednali jsme si let na neděli dne 3.května. Ale stalo se, že se uvolnila dvě místa už 29.dubna a ten den ráno jsme dostali zprávu, že jestli máme zájem, můžeme letět ještě ten den navečer. Takže jako již znalý problému v realizaci objednaného termínu, jsme hned dali vědět, že zájem máme a poletíme.
A tak se stalo, že nás bylo večer před 18.00 hodinou připraveno, pod hřištěm na Bouzově, celkem šest budoucích baronů či baronek a k tomu nezbytný doprovod fotících a mávajících příbuzných či známých.
Let byl zahájen rozbalením balonu, jeho nafouknutím a pak už jsme jen nastoupili a když bylo kotvící lano navázané na kolo doprovodného vozidla uvolněno, začali jsem stoupat na hradem Bouzov, vstříc novému poznání. Lesy kolem v září večerního slunce, které se chystalo ukončit svou denní pouť byly úžasné, pod námi barvy od tmavé po světlou, sem tam rozkvetlý jedinec, místa uspořádaná pravidelnou výsadbou, až po divočinu, téměř jako nad místy někde v amazonském pralese.

dsc_0254_38471 začíná příprava ke stratu dsc_0280_38495 balon o objemu 4500 m3 se nafukuje

Mezi tím majestátní hrad Bouzov a pak zase ten Bouzov a pak ještě a ještě. Je to pohádkový hrad a tak jsme si připadali jako v té krásné pohádce o chytrém ševci, co si přiletěl pro svou princeznu až na ochoz hradní věže.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA a pak je tu ona perla Moravy - hrad Bouzov dsc_0356_38567 jen už sledujeme a fotíme vše krásné pod námi

Pod námi pak pomale se sunoucí krajina a sem tam nějaká ta vesnice. Jako obec Doly, Kozov, v dáli na kopci Svojanov s viditelností až k Zábřehu a cílové místo přistání Vranová Lhota.

dsc_0430_38639 jen už sledujeme a fotíme vše krásné pod námi SAMSUNG DIGITAL CAMERA jen už sledujeme a fotíme vše krásné pod námi

V poklidu až k cíli. Měli jsme tak možnost kochat se pohledem do okolní s kopcovitou a zalesněnou krajinou celou hodinu, která tak byl plná nádherných dojmů. A samozřejmě naplněná focením toho všeho pěkného pod námi a kolem.

dsc_0401_38610 pak je pod námi obec Kozov dsc_0403_38612 jen už sledujeme a fotíme vše krásné pod námi

Přistání pak bylo mírně řečeno vzrušující. Kousek před Vranovou Lhotou, kde jsem již viděli před sebou louku na přistání, jsme se dostali do blízkosti vysokého napětí a pilot musel balon stáhnout těsně nad terén a jeho pomocníci, ale i ti co měli příbuzenské vztahy k nám letícím, se dali do práce a balon prostě drželi, pilot balon držel také těsně na zemí tím, že postupně přihříval 4500 m3 vzduchu na námi a my postupně skokem a přískokem dokonce i cestou těsně nad a přes silnicí z Kozova do Vranové Lhoty konečně i přistál, a to přesně tam, kam mohl najet doprovodný vůz.

dsc_0507_38714 už jsme propluli i nad místní silnicí do Vranové Lhoty dsc_0519_38724 šťastně dopluli

Následovalo zabalení balonu, který kdysi lítal i nad Holandskem, pak se rozbalil symbolický kobereček a nastalo symbolické pokřtění nových vzduchoplavců na barony a baronky z Vranové Lhoty. Bylo něco po 20 hodině, když jsme se vrátili s doprovodem na parkoviště v Bouzově a pak jeli zase domů do postýlky, snít o tom krásném zážitku. Někteří nás pak z vděku za ten krásný dárek dostali dobrou večeři v hotelu Bouzov aby i oni měli nějakou tu vzpomínku na tento krásný den, kdy nám prostě přálo malinké a nezbytné štěstí.

Kolem tohoto hradu Bouzov jsme si to prošli i loni v září, takže ještě se podívat dovnitř a hrad bude poznán jak se poznat jen může.
www.cestotipy.cz/2014/koupaliste-litovel-a-hrad-bouzov-zari-2014/

Na prohlídku se dostanete, když nahlédnete na tento web : www.hrad-bouzov.cz/prohlidkove-okruhy/
Máte taky zájem se proletět nad hradem, pak nahlédněte na web : www.jaro-balony.cz/

Jak to bylo foceno účastníky letu :

A jak nás fotili doprovod ze země :

Similar Posts:


 

Both comments and pings are currently closed.

Není možné komentovat.