Cestovatelské tipy a rady na cesty

Tipy pro cestovatele, užitečné odkazy, zážitky z cest a cestovatelské fotografie.

Díky za navštěvu našeho cestovatelského webu použijte náš RSS feed
a budete informováni o posledních cestovatelsých tipech.

Jedna ze vzpomínek ( rok 2008) na výlet po okolí Lomnice u Tišnova.

Až nyní jsem si uvědomil, že mám v archivu snímky z výletu po okolí Lomnice u Tišnova a proto si tak trochu zavzpomínám na ten rok 2008 a jarní květnový den.
To jsme tehdy spali v rekreačním zařízení v Prudké, kde dříve bylo rekreační zařízení Českých drah. I v té době v roce 2008 to bylo ještě pěkné a vyhovující zařízení s ubytováním v chatkách v oploceném areálu s obyčejným bazénem ke koupání. Krásné okolí a divoká příroda. odtud jsem vyráželi po okolí. ( www.prudka.cz )

SAMSUNG DIGITAL CAMERA rekreační zařízení v Prudké u Tišnova SAMSUNG DIGITAL CAMERA rekreační zařízení v Prudké u Tišnova

Navštívili jsme Lomnici u Tišnova, kde je moc pěkný a romantický židovský hřbitůvek. nad obcí Lomnice se tyčí zámek, který sloužil jako škola a internát. V Lomnici je také výchozí a vtipně značená trasa Jary Cimrmana. ( www.lomnice.cz/index.asp )

SAMSUNG DIGITAL CAMERA židovský hřbitov v Lomnici u Tišnova SAMSUNG DIGITAL CAMERA napříč Lomnicí u Tišnova

Z Lomnice jsem se vydali do Černvíra, kde je místní atrakcí krytá lávka přes místní potok a také pěkný kostelík a okolní příroda. Z Černvíra jsem jeli do Nedvědic odkud je pak už jen kousek na hrad Pernštejn. Tehdy se dalo i volně vstoupit na hradní nádvoří. Byli jsme tam v době, kdy byla čerstvě opravena střecha hradu po velkém požáru.
Velmi romantický hrad, kam prý dnes můžete na hradní nádvoří jen za poplatek. ( www.hrad-pernstejn.eu/fotogalerie )

SAMSUNG DIGITAL CAMERA na hradě Pernštejn SAMSUNG DIGITAL CAMERA na hradě Pernštejn

Z Pernštejna jsme se vydali do Kunštátu, kde tehdy kolem zámku nad Kunštátem začala nová výsadba zámeckého parku. ( www.zamek-kunstat.cz ) Jako místní atrakce je i to, že zde mají v zahradě i psí hřbitov.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA na zámku v Kunštátě v roce 2008 SAMSUNG DIGITAL CAMERA na zámku v Kunštátě v roce 2008

Na závěr putování jsme navštívili zámek v Lysicích. Ten jsem už navštívil po druhé v době, kdy tu kvetou růže v zámecké zahradě. ( www.zamek-kunstat.cz/moznosti-v-okoli ).

SAMSUNG DIGITAL CAMERA na zámku v Lysicích SAMSUNG DIGITAL CAMERA na zámku v Lysicích

Už je to jen vzpomínka, ale za ten čas se hodně změnilo, a tak se mohu vracet do těchto míst prostřednictvím odkazů na místní webové stránky a nestačím se divit, jak je to tu i po těch letech pěknější a pěknější.

Similar Posts:


 

Both comments and pings are currently closed.

Není možné komentovat.