Cestovatelské tipy a rady na cesty

Tipy pro cestovatele, užitečné odkazy, zážitky z cest a cestovatelské fotografie.

Díky za navštěvu našeho cestovatelského webu použijte náš RSS feed
a budete informováni o posledních cestovatelsých tipech.

Bytča – město, které nás překvapilo

Bytča – město, které nás překvapilo.

Cestou přes kopce Beskyd do cíle naší dovolené v Zubeni, jsme museli projet kolem města Bytča, o kterém jsme zcela nic nevěděli. Ale když jsme uviděli směrovku „sobášný palác“ vzbudilo to naší zvědavost, ze které se pak stalo obrovské překvapení. Už jen to, že někde mají k sezdávání sobášný palác, kdo jste to kde viděli či věděli ?
Zavedlo nás to až k místu, které zářilo novotou, s novým parkovištěm, novou fasádou a novou parkovou úpravou. Takže jdeme si to pořádně prohlédnout.

DSC_0001_18942 tohle je v Bytči, kde jsme jen měli projíždět, ale směrovka k sobášnej izbě nám nedal spát DSC_0005_18945 postavil to majitel tohoto zámku jako svatební palác pro svých 7 dcer, které tu byly postupně oddávány

DSC_0003_18943 a tak se stalo, že jsme objevili malý zázrak DSC_0018_18954 takže jsme čekali na to až odbije celá

Je před desátou hodinou, všude nedělní klid, nikde ani živáčka. Na vstupních dveřích informace, že v 10.00 se otevře. A přesně na minutu se i otevřelo, první naše překvapení, vstup je volný, máme tu i výstavu drátenických prací. Ještě se porozhlédněte, třeba přijde i někdo další, bývá tu plno. Po 10 minutách nikdo nedorazil a tak šla paní původkyně s námi na prohlídku s výkladem o historii sobášného paláce.

DSC_0034_18966 prostě paráda a dá se i koupit DSC_0044_18973 Prostě paráda a dá se i koupit. U nás nic podobného ještě asi nebylo

Dověděli jsme se, že pán na vedlejším hradě, později zámku měl 7 dcer a proto pro ně postavil sobášný palác a každou v něm postupně provdal. Na webu www.hrady.cz/?OID=4667 jsem si dohledal podrobnosti, ale objevil i fotky jak vypadal palác před rekonstrukcí, která tu byla ukončena v roce 2010.
No prostě paráda a ta výstava, to jsem se musel s focením držet na uzdě. Bylo to hodně zajímavé a tak nelze jinak, než doporučit všem, kdo budete mít cestu přes Bytču, aby jste se zastavili v sobášném paláci.

Tak pokud nevěříte, prohlédněte si tuto fotogalerii.

Similar Posts:


 

Both comments and pings are currently closed.

Není možné komentovat.