Cestovatelské tipy a rady na cesty

Tipy pro cestovatele, užitečné odkazy, zážitky z cest a cestovatelské fotografie.

Díky za navštěvu našeho cestovatelského webu použijte náš RSS feed
a budete informováni o posledních cestovatelsých tipech.

Bylo to v půli srpna právě 100 let, kdy byla provedena slavnostní korunovace Marie Svatohostýnské korunkou z drahokamů, kterou vysvětil papež Pius X v červenci roku 1912. Při slavnostní řeči na oslavách to bylo přirovnáno k ocenění medaili za to, co asi ve své době musela Marie vše vydržet a obětovat.

DSC_0046_13174 Poutní kostel na sv.Hostýně ve zlínském kraji DSC_0814_13219 venkovní oltář připraven ke slavnostní mši

Ale na toto téma jsem dohledal přesné a velmi zajímavé informace na webu www.hostyn.cz .
Pro nás to je místo kam se vracíme do rodného kraje manželky, do Bystřice pod Hostýnem. Proto u takovéto příležitosti mohu dát typ na trávení krásné dovolené v tomto regionu. A ještě pak podrobněji si dohledáte informace na webu www.vychodni-morava.cz , kde se dovíte o okolí tohoto malebného městečka.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA konají se zde oslavy a výstavy a koncerty SAMSUNG DIGITAL CAMERA má zajímavé kašny

Jak to tu vypadá přímo ve městě, kde si můžete posedět ve výborných hospůdkách s výbornou nabídkou pochoutek, to poznáte, až sem zavítáte. Ale že v parném létě zde najdete koupaliště, kde se pořádně zchladíte v čisté a kvalitní vodě a během návštěvy si můžete odskočit do hospůdky ve stínu mohutných listnáčů, to jen tak někde nenajdete.

DSC_0881_13243 plavání v chladné, ale čisté vodě to je pak paráda DSC_0866_13232 a když se budete chtít osvěžit, je tady nádherné koupaliště v Bystřici pod Hostýnem v "Zahájeném"

Městečko je na jaře, ale i pak po celý rok plné květinové výsadby, na zámku, kde žil generál Laudon se dnes pořádají koncerty, výstavy zajímavé přednášky. Zámek v době napoleonských válek pak byl válečným lazaretem a tak není divu, že se zde slaví i v napoleonském stejnokroji.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA no a pak proč tu slaví památku na napoleonské války DSC_0873_13236 a na místním hřbitově má svou hrobku on i jeho příbuzní

Okolí hostýnských kopečků s Tesákem, Trojákem či údolí Chvalčova, Rusavy nebo Rajnochovic, to jsou pak malebná místa, kde se dá vyjet na kolech, či dát nějakou tu krásnou pěší tůru.

A když to dokážete, pak mohu doporučit být na jednom místě při východu měsíce a západu slunce či naopak na hřebenu, který se táhne od Trojáku směrem na Valašské Meziříčí v místě zvaném Maruška s meteorologickou stanicí.

DSC_0098_13187 západy slunce na Marušce DSC_0108_13189 východy měsíce a to vše z jednoho místa

Zajet si na kole po cyklostezce z Tesáku do Rajnochovic to pak znamená jet požehnaným krajem až do míst, kde se můžete povozit na překrásných konících, či dát si nějaký ten mls s vlastnoručně uloveného pstruha.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA no nelíbí se Vám SAMSUNG DIGITAL CAMERA posezení u vody, kde si můžete ulovit rybičku k spapání

A nebude pak scházet setkání s překrásným kostelem, kde se pořádají významné varhanní a pěvecké koncerty. V údolí Rusavy Vás pak čeká koupání na koupališti s ohřívanou vodou, výborné posezení na hotelu Raztoka odkud se koukáte ke koupališti a do celého táhlého údolí až tam, kde je i přehrada, stále vhodná ke koupání ve volné přírodě.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA nad koupalištěm je hotýlek Ráztoka a pivečko jako křen SAMSUNG DIGITAL CAMERA jaro tady bylo překrásné

Ale nechte si v žaludku místo, protože než opustíte toto údolí, musíte určitě zastavit v hospodě na rozcestí v obci Brusné, kterou určitě podle vodního kola nepřehlédnete. Tady totiž se budete cítit jako doma, protože tomu tak skutečně bude. A že mám pravdu, o tom se přesvědčíte, když si vezmete knihy hostů a dohledáte podpisy politiků, umělců, sportovců a všichni jen pějí chválu. A mají pravdu. I já tam se svými známým cosi pochvalného napsal.

Takže jestli jsem Vás nahlodal, pak koukněte na fotogalerii s dané lokality a pokud budete mít i vážný zájem, tak na uvedených webech se dovíte i detaily o vaši levné a pohodové dovolené.

Similar Posts:


 

Both comments and pings are currently closed.

Není možné komentovat.