Cestovatelské tipy a rady na cesty

Tipy pro cestovatele, užitečné odkazy, zážitky z cest a cestovatelské fotografie.

Díky za navštěvu našeho cestovatelského webu použijte náš RSS feed
a budete informováni o posledních cestovatelsých tipech.

Dovoluji si dát ucelený popis míst, která Vás mohou zajímat, když na ostrově Ischia budete již podruhé či vícekrát a najdete si čas pro trávení aktivní dovolené. Základem tohoto povídání je mapka. Další popis bude orientován proti pohybu hodinových ručiček. snimek1 základní mapka ostrova Ischie

Lodí přijedete od Neapole na tři místa na ostrově. Nejčastěji do Ischia Porte, někdy autobusy přiváží trajekty do přístavu Casamicciola a jen rychlou lodí se dostanete i do Foria.

V Ischia Porto jsou jen obchody, kolem břehů zátoky restaurace. Ale ulicemi poblíž moře se dostanete pěší zónou, či podél pláží do Ischia Ponte. Dá se tam dojet i autobusem číslo 7. Zde je historická část města s hradem Aragonese a sklami sv.Anny.   SAMSUNG DIGITAL CAMERA Ischia Ponte po východu slunce   SAMSUNG DIGITAL CAMERA Pláže v Ischia Ponte 

Je zde možné každé ráno pozorovat dění na  trhu s rybami prodávanými přímo z lodí rybářů.

Z autobusového nádraží nad přístavem se pak vydám svým popisem do Casamiccioly autobusem číslo 1, 2 či CD. Casamiccilola je historií termálních lázní a ostrově. Vy budete projíždět podél pobřeží. Stojí za to si vyšlápnout k hotelům nad městem a zhlížet na to, co se děje dole.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA Pohled na Casamicciola Terme    SAMSUNG DIGITAL CAMERA Casamicciola Terme

V Casamiciole je pak možné přestoupit na autobus číslo 14, který Vás poveze silnicí přes Casamiciolu Bagna – to je místo s městskými a historickými lazněmi, přes obec Fango se zajímavým vývěrem sirných par nad obcí až do Foria, když pak tato linka ukončí svou jízdu až u termálních lázní Poseidon.

Další putování přes Casamicciolu má zastavení v Lacco Amenu, kde zhlédnete typický skalní útvar il Fungo. 

  SAMSUNG DIGITAL CAMERA il Fungo v Lacco Ameno      OLYMPUS DIGITAL CAMERA Pohled na Lacco Ameno

SAMSUNG DIGITAL CAMERA V termal parku Negombo         SAMSUNG DIGITAL CAMERA V termal parku Negombo

Je zde klid bez automobilové dopravy, ale také se odtud dá navšívit, a to jen pěší tůrou či taxikem termální park Negombo.

 Nad tímto parkem je ale také areál vily Viscontyho, který se dá projít až k zahradám la Mortella nad Foriem a nad pláží st.Francesco.  

 No a pak je už větší město Forio, druhé největší na ostrově.  Za městem pak je i dosti značná hustota hotelů s termálními bazény. V této lokalitě jsou krásné západy slunce a pohledy na Epomeo, či horu Bocca Serra.   

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Forio a kostel Chiesa del Socorso     SAMSUNG DIGITAL CAMERA Forio a okrouhlé věže

No a pak autobusy 1 a 2 ukončí svou cestu v st.Angelu, místu, které musíte vidět a vychutnat si je.    OLYMPUS DIGITAL CAMERA st.Angelo na jaře     SAMSUNG DIGITAL CAMERA st.Angelo

 Zejména atraktiví procházka je po schodech nad obec, kolem kostelíka sv.Michala k Afroditiným termálním lázním u hotelu Vulcano,  a pak na pláž s horkými prameny páry v písčité pláži Maronti.     

  SAMSUNG DIGITAL CAMERA od st.Angela na pláž Maronti SAMSUNG DIGITAL CAMERA celkový pohled na pláž Maronti

Ta se dlouhá asi 3 km a dá se z ní zabočit a toulat se ve dvou kańonech z nichž jeden vede do Cava Scura, kde jsou historické jeskynní lázně.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA lázně Cava Scura   SAMSUNG DIGITAL CAMERA v kaňonu ke Cava Scura

Na druhou stranu pláže Maronti se dostanete autobusem z Ischia Porte číslo 5. Ten sem jede až na konečnou. V obci Piademonta se dá udělat výšlap k soše panenky Marie, odkud je krásný výhled na hrad Aragonese, ale i na st.Angelo. Pěšky z obce Maronti se to dá i obejít kolem mořských útesů  zajímavými vinicemi s výhledem na ostrov Capri.

Autobusem číslo 6 se dá dojet do obce Fiaiano, kde je pramen léčivé vody, krásný výhled piniovým lesem na hrad Aragoenese . Dá se udělat výlet přírodou nad obcí Fiaiano, kolem sopečných útvarů a rovněž s výhledem na pevninu a Neapolský záliv.

  SAMSUNG DIGITAL CAMERA piniový les a hrad z pozici nad Fiaianem SAMSUNG DIGITAL CAMERA Výhled na pevninu z Neapolským zálivem od Fiaiana

Dá se také vyjet do obce Campagnano nad hradem Araonese a dát se na tůru až do baru, který je situován v lokalitě, kde se zastavila historie a trealativně i život a jak se říká, kde lišky dávají dobrou noc. Na této cestě jsou fascinující pohledy na ostrov Procsida, ostrov Capri, Neapolský záliv a pak i na hrad Aragonese.

Samostatný výlet a dopručeným místem je výstup na sopku Epomeo, která je nejvyšším bodem ostrova s výškou 789 m n.m.

  SAMSUNG DIGITAL CAMERA od Epomea na horu Pietra dell Acqua SAMSUNG DIGITAL CAMERA výhled na Casamicciolu

 Z toho místa sepak dá vidět celý ostrov, zejména když jsou krásné výhledy, doporučuji podzimní měsíce, kdy je nízká vlhkst vzduchu.

Sejít se pak dá několika cestami, z nichž nejatraktivnější je kolem kamenných domů vytesaných ve skalních útvarech.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA kamenné domy při cestě z Epomea

Byl jsem zde na 8 pobytech, když ten poslední jsem měl dvoutýdenní. Kombinoval jsem to dvěma pobyty, na dvou různých místech, jendou na straně ostrova, kde je vidět západy slunce a druhý týden pak na straně kde jsou vidět východy slunce.

 Ano musím kostatovat, že tento ostrov nám učaroval, je zde možné trávit aktivní dovolenou, lenošit, překonat krátkou nepřízeń počasí v termálních vdách bazénů, když pobyt v nich prospívá kloubům a ihned po výletě dochází k regeneraci únavy. Pláže jsou volně přístupné, nemusí se na nich platit, když nechcete zrovna ležet na lehátku a pod slunečníkem. Moře je čisté a na pláži Maronti je možné pozorovat  i úchvatný západ slunce. Doprava autobusem po ostrově je spolehlivá a časté spoje jsou až do hluboké noci. a totmo ostrově se nedá nudit. No a když se budete o jednotlivá místa na ostrově zajímat blíže, pak nahlédněta do jiných fotogalerií a příspěvků, kde se o daném místě dozvíte více.

Similar Posts:


 

Both comments and pings are currently closed.

Není možné komentovat.