Cestovatelské tipy a rady na cesty

Tipy pro cestovatele, užitečné odkazy, zážitky z cest a cestovatelské fotografie.

Díky za navštěvu našeho cestovatelského webu použijte náš RSS feed
a budete informováni o posledních cestovatelsých tipech.

Vzpomínka na Korsiku z června roku 2009

Těžko se vzpomíná na detaily z dovolené trávené na Korsice s cestovní kanceláří, když to bylo v roce 2009. Za tu dobu, i když to není zase tak dávno, to překryje spousta jiných zážitků a dojmů. Ale pomocí katalogu cestovky a za pomoci www.googleearth.com  se to snad podaří zpětně zmapovat a předat tak alespoň základní informace o tom, kde to je pěkné, romantické, kam každý určitě zavítá. Ale protože toto jsou cestotipy, pak zmíním i to, že jsem se připravoval předem a detaily jsem hledal na www.orbion.cz, kde se o Korsice dovíte snad nejvíce informací, stačí si jen pohrát s odkazy na liště „průvodce“. Hodláte-li pak vyhledat druh aktivní dovolené a jak strávit dovolenou na Korsice, pak je dobré se podívat na www.korsika.cz, kde se přímo specializují na pobyty aktivní i plné lenošení, takže pak můžete být na Korsice i třeba jako horolezec, či cykloturista. Něco pak jsem si nastudoval i na www.ckibis.cz a na závěr jsem si získal informace i na webu www.rovnou.cz. A pak už jsem si řekl to je vše, pořád to stejné, a jsem také u otázky, proč já se tady zmiňuji o Korsice, když vše už bylo sděleno a napsáno.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA město Bonifacio na okraji skalního útesu                          SAMSUNG DIGITAL CAMERA Sarténe - když se od parkoviště přichází do města a jeho malebných uliček

No je to prostě proto, že se chvi podělit o to, jak jsme hledal a nakonec i našel potřebné informace, jak to pomohlo a jaké zkušenosti jsem pak získal i já, ale také proto, že tyto, snad stručné stránky, jsou takovým deníčkem pro záznam dovolených, trávených na sklonku aktivní životní dráhy. 

SAMSUNG DIGITAL CAMERA pohoří bavella a její nádherné porosty a detaily SAMSUNG DIGITAL CAMERA pohled na projetou trasu s pohořím Bavella v pozadí 

Takže zkušenost první a zásadní. Od nás z Česka se na Korsiku jezdí přes italské Livorno a vylodíte se na Korsice v Bastii. A když v Livornu budete čekat na ten Váš trajekt, pak platí, že když se to neobjedná předem, tak se tu dá trčet hodně dlouho. Ale i náš autobus přijel dříve a my si tak trochu prošli toto zajímavé město a také jsme viděli jako atrakci německý autobus, který byl obzvláště dlouhý a to proto, že se specializoval na převoz motorkářů. Najednou se otevřely dveře, vysunuly hliníkovou rampu a v autobuse to zavrčelo a ven vyjížděla jedna krásnější motorka než druhá. Bylo jich tam kolem 20 naleštěných kousků. Pak motorky odjely na palubu parníku a autobus čekal na ty, co se vraceli z Korsiky. A jezdit po Korsice na motorce, to je vrchol rozkoše. Do kopců to vyjede v plné pohodě a z kopce, když jsme tlupy motorkářů pak potkávali, jezdili jako pan doktor z filmu „Vesničko má Středisková“ jen třicítkou a kochali se přírodou kolem. No tuhle cestovní kancelář, co to organizuje, by stálo za to dohledat.

Pak tam byly připraveny k nalodění autobusy s přívěsy na uložení kol, a bylo jasné, že to jsou velcí vášnivci pro cykloturistiku. Na Korsice je takový sjezd dlouhý i 15 km až 20 km. Ale pozor, když jsme je potkávali, tak to všechno jelo ve skupinách, jeli jako šílenci a z té okolní přírody moc nemohli vidět. Jet autem, které se dá na ostrově zapůjčit je asi nejlepším řešením, protože se dá zastavit tam, kde to je krásné a stojí to určitě za to a těch míst je tolik, že autobusové zájezdy některá tato úžasná místa jen projedou. No a pokud vyjde čas v některém příštím roce, tak si sem zajedeme našim autíčkem, abychom mohli nahlédnout do hornatých vesniček, kde to dýchá historií a kde je nádherná příroda kolem.

Musím zde konstatovat, že ta naše cestovka byla velmi slušným průměrem a zastavila jen na těch nejlepších vyhlídkách se kterými má zkušenosti, takže to byl takový rozumný kompromis. Také proto jsme na Korsice byli jen 8 dnů, ale pokud bych to měl zpětně vyhodnotit, tak za krásného počasí se dá propadnout cestování i na 14 až 21 dnů, protože architektura i příroda je na tomto ostrově úžasná. A nyní po vysvětlujícím úvodu si dovolím do povídání zapojit jen snímky z míst, kde jsme se zastavili a kde se mi podařilo pořídit pěkné záběry. A když to strávíte, pak se můžete brouzdat po fotogaleriích, které jsem uspořádal do 7 samostatných kapitol.

A na závěr tohoto typu na dovolenou ještě mohu sdělit, že jsme po celou dobu přebývali v Campu v dřevěných chatkách pod korunami stromů v příjemném stínu, kde jsme si sami vařili snídaně a večeře, mohli se jít po výletech vykoupat do bazénu či přímo do moře. Camp s názvem L´esplanade byl u zátoky,

OLYMPUS DIGITAL CAMERA ale také něco zajímavého pro focení SAMSUNG DIGITAL CAMERA tak tohle seskupení vyplavených škeblí bylo hodně zajímavé

kde na jejím protějším břehu bylo město Propriáno a na většinu výletů jsme jeli do hornaté krajiny přes vesnici Olmeto, která je pověstná Vendetou, kterou tady vykonala žena. Odtud jsme jeli do Ajaccia, do Sarténe či do Bonifacia. Nebo do přírody v pohoří Bavella, či do zálivu Porto, kam jsme sešli po vlastní ose soutěskou Spelunca. Navštívili jsme mys Petrusata a cestou zpět jsme jeli přes sedlo Vizzanova do města Corte a do přístavu Bastia, který byl místem vylodění a nalodění.  Dá se pak konstatovat a shrnout to do informace, že cestovka připravila zájezd tak, že jsme se více věnovali jižní části Korsiky.

Takže přeji pohodu při nahlédnutí do toho, co Vás může potěšit na aktivní dovolené trávené na ostrově Korsika.

No a zde je profilová galerie pro nakousnutí z toho všeho, co lze během týdenní dovolené na Korsice spatřit. 

Similar Posts:


 

Both comments and pings are currently closed.

Není možné komentovat.