Cestovatelské tipy a rady na cesty

Tipy pro cestovatele, užitečné odkazy, zážitky z cest a cestovatelské fotografie.

Díky za navštěvu našeho cestovatelského webu použijte náš RSS feed
a budete informováni o posledních cestovatelsých tipech.

Belgie – Antverpy a přímořské lázně Knokekeheist

Být v Belgii a nepodívat se na šperky z diamntů ve městě diamantů, by bylo hříchem. A tak jsme jeden den vyrazili vlakem do Antverp. Nádraží bylo velkým zážitkem, protože tady vlaky odjíždí a přijíždí  ze 4 podlaží nad sebou. A když se dostanete na vrchol do vstupního vestibulu, tak si připadáte jako v obchodním domě. A když vyjdete před budovu nádraží, máte pocit, že nádraží v tomto městě ani není. To hlavní obchůdky s diamanty jsme nenašli, protože jak jsme se později dověděli, tyto obchůdky jsou u nádraží, ale na odvrácené straně od hlavní ulice do centra města. Před devátou hodinou nejsou otevřeny žádné informační kanceláře, a tak jsme se vydali hned do centra, kde se nachází katedrála s věží vysokou 123 m, radnice s pozlacenými štíty a vyzdobená vlajkami. Procházení uličkami můžete zakončit na nábřeží, kde je nástupní místo pro vyhlídkové plavby po přístavišti, které je v Antverpách obrovské. Nicméně na závěr jsme se dostali do domu, kde bydlel pan Rubens, a kde je  jeho museum s obrazy.  

SAMSUNG DIGITAL CAMERA a jsou na to hrdí i nyní                  SAMSUNG DIGITAL CAMERA a tohle je věž katedrály 123 m vysoká

SAMSUNG DIGITAL CAMERA před radnicí                 SAMSUNG DIGITAL CAMERA v bočních uličkách Antverp 

Po procházce městem jsme byli pořádně unaveni a tak jsme si zvolili k odpočinku vlak, který nás přemístil do městečka, kam si snad každý belgičan na sobotu a neděli vyrazí, aby se koupal v moři, zejména, když je pěkné počasí. Měli jsme štěstí v tom, že jsme do tohoto městečka Knokkenheist dorazili až v pozdním odpoledni, kdy se už někteří rekreanti začali vracet z pláží do hotelových komplexů, či šli na vlak či ke svým autům. Jinak by jsme asi těžko našli nějaké to volné lehátko na pláži. Byla to pro nás zkušenost a ponaučení. Není potřeba to již opakovat.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA Paneláky u pláže, aby tam všichni vešli                    SAMSUNG DIGITAL CAMERA a když fouká tak se schovají za plátěné stěny

No a nyní máte možnost se podívat jak ty Antverpy vlastně vypadají. Pokud si chcete zjisti nějaké podrobnosti, pak dohledáte přes odkaz na detaily, který je na tomto webu po pravé straně obrazovky.

A také můžete krátce nahlédnout do prostředí, v jakém se Belgičané mohou zrekreovat.

Similar Posts:


 

Both comments and pings are currently closed.

Není možné komentovat.