Cestovatelské tipy a rady na cesty

Tipy pro cestovatele, užitečné odkazy, zážitky z cest a cestovatelské fotografie.

Díky za navštěvu našeho cestovatelského webu použijte náš RSS feed
a budete informováni o posledních cestovatelsých tipech.

Když přijedete do Českého Krumlova, vítá vás hodně informací o tom, kde zaparkovat. Všechna tato oznámená parkoviště jsou na závoru a za poplatek. Ale dá se vjet do okrajových částí města a tam určitě taky najít místo k zaparkování jako běžný obyvatel města. V tom je také velká přednost našeho obytné autíčka, protože na něj neplatí značka do 3,5 tuny. Takže máme zaparkováno na kopci nad městem. Když přejdeme hlavní průtah blízko autobusového nádraží, hned se můžeme začít kochat pohledy pod sebe, před sebe, za sebe a tak. No prostě byla to nádhera, zejména kolem 18.00 hodiny, kdy slunce stojí právě tam kde má být.

DSC_0236 A pohledy ze zámeckého mostu

Není-li ale za mraky. Takže prosím prohlédněte si galerii. Dál to není třeba komentovat. Jen malý typ na vyjímku z historie. Je to tam, kde až přejdete Vltavu a sejdete na nábřeží. Je tam malá hospůdka nesoucí název „Na plovárně“, ale hned vedle hospůdka moderně vybavená až absurdní, ale hodně romantická. Jen jsem mohl nakouknout, protože tam právě byla netradiční svatební hostina. To se dalo poznat jen podle mirty na klopě. Jinak se popíjelo a pojídalo ve stoje a to i nábřeží, kde stály velké červené židle na kterých se prostě nedá sedět. No parádní záběry, parádní pokecání mezi přáteli. 

DSC_0247 u hospůdky "Na plovárně"                                                                                                                                                                          DSC_0250 posezení či postání u božského nápoje

DSC_0258 cesta z popsaných kostek

 Uličku najdete podle toho, že v dlažbě jsou nahnědlé kostky se jmény příznivců, či sponzorů. Na stěnách sochy na téma nohy a prsty. Na prodej jsou za výlohou svíčky ve tvaru prstů a podobné moderní kousky. To stojí za to vidět. No a pak samozřejmě se nesmí vynechat výšlap na zámecké nádvoří, vidět rozmrzelého medvěda v hradní příkopě a pak na spojovacím mostě se kochat pohledem pod sebe na zátočenou Vltavu, na vodáky zdolávající místní „šlajznu“, na pojídající japonce jak se cpou pravou českou krmí, kterou je svíčková a čočka za spoustu peněz.

DSC_0265 papající hosté

Ale když odmyslíme tyto zážitky, architektura městských staveb a urbanistické rozmístění uliček a domečků v meandru Vltavy, tak to je nádhera a jen nádhera, zejména, když najednou ostré zapadající slunce ozáří věže a stavby na svahu pod lesem. Tak prosím kochejte se s připojené galerie.

Similar Posts:


 

Both comments and pings are currently closed.

Není možné komentovat.