Cestovatelské tipy a rady na cesty

Tipy pro cestovatele, užitečné odkazy, zážitky z cest a cestovatelské fotografie.

Díky za navštěvu našeho cestovatelského webu použijte náš RSS feed
a budete informováni o posledních cestovatelsých tipech.

Dárek na kurz v jachtění byl hodně problematický, protože šlo o to, mít čas, mít krásné počasí a dobrý vítr. A tak jsme dlouho vyčkávali a pak došlo k tomu, že vše vyšlo a my vyrazili, abychom si tak krásného a nevšedního dárku mohli užít. Místo konání přehradní nádrž Nové Mlýny, yachtclub Pasohlávky.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA tak touhle lodičkou to začalo s učením jak s ní jezdit SAMSUNG DIGITAL CAMERA tak tohle tedy byl krásný dárek

Vítr se zvedl až po 10 hodině, ale pak spolu se sluncem a 27 st.C to bylo parádní učení a naučení. Víme, že ta lodička se s námi nepřevrátí, víme, jak pracovat s kosatkou a víme že ráhnem hlavní plachty nedostaneme přes palici. A pak to už šlo a byla to jen pohoda s krátkou polední pauzou na hygienu a kafíčko.
Navečer jsme si vzali kolečka a pořádně jsme si prozkoumali okolní cyklostezky a hlavně parádní a rozsáhlý autecamp ATC Merkur, který už byl v poklidu a hosté byli asi jen skalní rybáři. Co nás uvedlo do očekávání je výstavba nových termálních lázní, která by měla být dokončena v květnu roku 2013. Jsme tak už jen zvědaví na ceny, jestli budou únosné a srovnatelné z Maďarskem.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA ohlédnutí, všude jen rybáři SAMSUNG DIGITAL CAMERA takže ten den byl parádní

Přespali jsme v autíčku a ráno se vydali na obhlídku okolí. Brod nad Dyjí a jeho vinné sklípky, Drnholec a pak i hraniční obec Nový Přerov. Všude pro cyklistiku ráj s novými cestičkami, hospůdkami, občerstvovacími stanicemi a poklidnou krajinou.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA historická kaplička nad Brodem nad Dyjí SAMSUNG DIGITAL CAMERA a tohle je pohled od rybníka na historickou kapličku

V Brodu nad Dyjí jsme na doporučení navštívili zcela nový areál pro péči o seniory a zjistili jsme, že se tu zabydleli i cizinci z Itálie, Švýcarska. Mají to tu pěkné a hlavně bezbariérové, každý může být sám, ale ví že se služba o něj postará a je stále k dispozici.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA a už jsme v Dolních Věstonicích SAMSUNG DIGITAL CAMERA a výhledy na vodní plochy pod námi

Odpoledne jsme zatoužili dosáhnout místa, odkud bude výhled na vodní dílo Nové Mlýny. Nad vesnicí Horní Věstonice to bylo asi nejblíže dostupné a tak nás neodradily ani výstřely pravidelně se opakující nad touto vinařskou krajinou v době zrání hroznů. Věděli jsme že nejsme špačkové a tak jsme dosáhli své vyhlídky, která ten slunečný den stála za námahu.
Následovala prohlídka i Dolních Věstonic a jejich habánských sklepů. Zklamáním je ale ta hojnost brčálově zelené sinice ve vodě, která tak není vůbec ke koupání. Po levném obědě jsme si to proto namířili s odvahou na koupaliště při naší zpáteční cestě.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA a polsení koupání v září roku 2012 bylo při cestě v Lulči u Vyškova SAMSUNG DIGITAL CAMERA takže lze toto místo jen doporučit

Bylo to v Lulči u Vyškova, kde kupodivu bylo koupaliště otevřené a tak po tom horkém dnu přišlo vhod osvěžení v čisté a hladné vodě místního lomu, který byl už kolem roku 1930 upraven ke koupání. No atak náš dvoudenní výlet byl zakončen a můžeme jen doporučit a vyzkoušet. Zakoupený burčák byl na oslavu tohoto výletu spotřebován do poslední kapky.

Takže máte-li zájem, nahlédněte do fotogalerie, která Vám prožité naše dva dny přiblíží a snad bvám dá i typa, jak krásně prožít nějakou tu volnou chvíli.

Similar Posts:


 

Both comments and pings are currently closed.

Není možné komentovat.