Cestovatelské tipy a rady na cesty

Tipy pro cestovatele, užitečné odkazy, zážitky z cest a cestovatelské fotografie.

Díky za navštěvu našeho cestovatelského webu použijte náš RSS feed
a budete informováni o posledních cestovatelsých tipech.

Museum kočárů v Čechách pod Kosířem

dsc_0730 poutač na hasičské museumZadáte-li ve vyhledávači jméno obce Čechy, objeví se Vám jich najednou několik. Ale jen jedny Čechy mají občas nadnesený přívlastek zvýrazňující Hanácké humor. Jsou to Čechy pod Kosířem. A proč úvodem tyto informace. No proto, že bylo a je v dubnu den, kdy se otevírají hrady a zámky a taky zajímavá muzea. No a v těch Čechách pod Kosířem, či jinak řečeno pod hanáckým Mont Blancem, to je  kopcem Velký Kosíř o nadmořské výšce 442 m n.m., se děly věci. Takže z té rovné Hané si člověk dá pěkně máknout, když se chce podívat i na jeho vrchol. A prý bude mít časem i rozhlednu.

Ale zůstávám při zemi a podávám informaci o tom, že nemusí člověk jezdit po Evropě, aby viděl nějaké ty zajímavosti, stačí když se podívá směrem k Prostějovu, a najde v okolí hodně zajímavých míst jako Otaslavice, Čechy pod Kosířem či lázně Slatinice, Náměšť na Hané a jiné zajímavosti jako Bouzov, jeskyně Javoříčko, Mladějov a co já vím co ještě.

V těch Čechách pod Kosířem to bylo 2.dubna roku 2011, když se Museum kočárů slavnostně otevírá pro sezónu 2011. dsc_0723 krásná úprava před vstupem do Musea kočárů dsc_0724 vstupní portál objektu musea otevřeného od roku 2009Provoz zahájilo v roce 2009 a je v něm co vidět. Stojí to za návštěvu. A můžete zajit i do Hasičského muzea, či do parku při zámku v Čechách pod Kosířem dsc_0769 zámecký park v Čechách pod Kosířem dsc_0773 romantické pohledy na parkové stavby no a pak si i vyšlápnout na ten Velký Kosíř, který vévodí široké a úrodné Hané.

Dovolil jsem si pořídit u příležitosti zahajovací jízdy kočárů několik snímků   a doplním to i odkazem na webové stránky, www.museumkocaru.cz které se k tomuto museu váží, protože to vše dohromady stojí za to a je potřeba se poklonit urputnosti zřizovatele pan Obra jak toto místo zvelebil a zvelebuje. Vše stojí za návštěvu.

httpv://www.youtube.com/watch?v=8SSBKNSgCDA

Similar Posts:


 

Both comments and pings are currently closed.

Není možné komentovat.