Cestovatelské tipy a rady na cesty

Tipy pro cestovatele, užitečné odkazy, zážitky z cest a cestovatelské fotografie.

Díky za navštěvu našeho cestovatelského webu použijte náš RSS feed
a budete informováni o posledních cestovatelsých tipech.

03 – pondělí 17.června – Azory

Pondělí 17.června.

Co se týče počasí, tak bylo skutečně pěkné, takové akorát, prostě chvíli slunce, pak mírné pokropení,chvíli se hnaly nízké mraky. No a my vyjeli kolem 9 hodiny a na místě, to je ve Furnasu jsme parkovaliv 9.37 hodin, přímo na parkovišti u termálních lázní se jménem Beija. Když jsem se ptal pokladní, tak rusky, protože ona byla Ukrajinka, jak jsou tady ty lázně dlouho otevřené a nyní už víme že 9 let, postupně se prý zvětšovali. Všechno nám pěkně popovídala a dala důležité informace. Po zaplacení 6 eurna osobu a na neomezenou dobu, obdržíte plastový košík na věci. Přes potok je lávka a za ní šatny, kde se navléknete do plavek. Musíte mít staré, je tu hodně hnědě barvící železitá voda. Když jsme se ptali na skřínku, tak ano jsou k dispozici za 1 euro a musíte ale dát zálohu 20 eur na hodinky, ale při odchodu vám je na výdejní lísteček zase vrátí, tedy to 1 euro si nechají. Ale máte klid, i když to tu pořád hlídal krásný chlap, Portugalec, v oděvu hlídače. No a potom už jsme se naložili do prvního ze tří bazénků a jen koukáme na tu krásu kolem. Takhle jsme koukali a samozřejmě že i fotili 3 hodiny, a ani nám to nepřišlo. Areálem mezi samou překrásnou květenou teče potok a v něm voda teplá 28 st.C.

_DSC0905_88002 bazén s hloubkou jen 60 cm, teplota 39 st.C _DSC0902_87999 bazén s hloubkou 130 cm, teplota vody 39 st.C

V bazénech na sezení je voda vždy 39 st.C a podle pokladní je dobré pobýt jen tak 15 minut. Odpařuje se nějaký plyn a může být z toho nevolno. No mě se jednu chvíli točila hlava, když jsem se opájel volně tekoucí vodou na záda.To je tu na každém ze tří bazénů. Mají jen různé hloubky od 6O cm do 130 cm. Ale co je tu skvělé, je ta květena a exotika kolem v parádním osázení, co jen oku ladí. No byli jsme v ráji.

_DSC0895_87992 než jsem se začali rochnit v léčivých vodách bylo focení _DSC0915_88012 květinové úpravy v lázních Beija

Z té nádhery odcházíme ve 13 hodin. Dáváme si cestou zmrzlinku a dělá nám to dobře. Náhodou procházíme kolem velké vodní nádrže kde slyšíme je zurčení vody a všude velké zelené listy. Objevil jsme až nyní jak se to jmenuje. Je to Taro, česky Kolokázie jedlá. Najdete na webu www.rostliny-semena.cz.

_DSC0966_88063 pole napájené protékající vodou s pěstovanou rostlinou zvanou Taro - Kolokázie jedlá _DSC0969_88066 pole s jedlou rostlinou zvanou Taro, po česky to je Kolokázie jedlá

Pak popojedeme do místa, kde jsou caldery, tedy fumaroly, tedy horké prameny různé aktivity, různých čmoudíků.
Zase se jen kocháme a pak najdeme ten svůj pramen, byli jsme tu v roce 2016. Na konci toho všeho jsou dva minerální prameny s úžasnou studenou a minerální, mírně prokysličenou vodou. U toho byla kamenná lavička a ni pak pojídáme svačinku a k pramenu chodí přitloustlí a přiblblí američané a je jim vykládáno o tom, že ten pramen, co u něj pojídáme a oni nás v tom ruší, je na mužskou potenci a ty americké holky co mají víc jak 60 let se chechtají.

_DSC0992_88089 tak to je něco hodně zajímavého _DSC1000_88096 gejzíry jsou pěkně horké

Ale je konec kochání a vychutnávání a my se přemístíme na vyhlídku nad jezerem Lago Furnas. Jmenuje se to Pico do Ferro. Autem zajedete až na parkoviště a pak jen kousek k vrcholu, k vyhlídce. No a pak už jen úžasné výhledy z takových 200 či 300 m nad hladinou jezera Furnas. Musíme si občas počkat na jasný výhled, protože jsme v nadmořské výšce 570 m n.m.

_DSC1070_88159 ale výhledy s letícími mraky to je paráda _DSC1043_88135 tady dola jsou gejzíry, ve kterých vaří restaurace místní pokrm v zakopaných hrncích

A přehání se kolem nás mraky. A to je na tom nejkrásnější, protože sledujeme, jak vrhají rychle letící stín. No prostě paráda.
A jede se dál, směr k domovu, když podle mapy víme, že při cestě je možnost uvidět sopečné jezero Lago do Congo. Není problém najít místo k zastavení, někteří riskují a jedou podle šipky do vrchu polní cestou. No my to dáváme procházkovou rychlostí a jsme za 45 minut u hladiny zeleného jezera, nad námi skála a hustý les kolem dokola. Ti co tam postávali s námi sem tam ruské slovíčko, omladina spobaltských republik, jen tak odhadem.

_DSC1098_88186 taky jsme se pak koukal a kochal _DSC1091_88179 no a už vidím jezero Cornac

Ale cesta se doporučuje, protože jak já říkám uzdravíte se protože každý tu pozdraví. Takže jsme poznali, jak vypadá zatopená sopka a její zarostlé okolí.
Je 18 hodin a my už jen dojedeme domů. Tady je slunce a padá rosa, která udělala nádhernou duhu nad oceánem. Ve vodě spousty surfařů. Uklizený pokoj, začíná vonět horká polévka a bude večeře.
Tento den jsme zase najeli jen 99 km. Prostě ostrov je malý, ale nádherný.

Fotky z ostrova Sao Miguel, kdy jsme v pondělí jeli objevit ve Furnasu druhé lázně Beija a cestou se taky zastavili na vyhlídce na jezero Furnas a objevili jezero Congo :

Similar Posts:


 

Both comments and pings are currently closed.

Není možné komentovat.