Cestovatelské tipy a rady na cesty

Tipy pro cestovatele, užitečné odkazy, zážitky z cest a cestovatelské fotografie.

Díky za navštěvu našeho cestovatelského webu použijte náš RSS feed
a budete informováni o posledních cestovatelsých tipech.

Po cyklotrase Bečva ze Vsetína do Hranic na Moravě – květen 2016.

Byl čtvrtek, den kdy nemusím na rehabilitace a bylo slunečné nebe hned po ránu. ještě pohled na zprávy abych se ujistil kterým směrem by se dalo ten den ještě vyjet. když jsem získla informaci, že zatažená obloha bude až odpoledne a nejpozději se tak stane na východní a severní části Moravy, bylo rozhodnuto. Na nádraží jsme s kolem dorazil tak, že k odjezdu osobního vlaku na Vsetín zbývali jen 3 minuty, kdežto vlak na Bruntál jel později. Takže nastupuji na vlak do Vsetína. O půl deváté vystupuji z vlaku ve Vsetíně. Zajedu se podívat na to jak je v okolí vše upravené, zejména park u Bečvy a náměstí.

dsc_5310_53276 Vsetín - park pod zámkem, kousek od centra dsc_5317_53283 poslední ohlédnutí za Vsetínem

A není problém najít značku pro cyklotrasu kolem Bečvy. Je to číslo 501, které je v mapě jaksi uvedeno jen jako číslo 50 či 6121. Dojel jsem až do Pržna a tady si kupuji nějaké to pití na cestu. Trasa je vedena stále kolem řeky, jen sem tam se odbočí jako třeba v Mikulůvce či Jarcové. Kolem jen krásné kopce prosvícené žlutou a nad tím modrou oblohou s mráčky a sluníčkem.

dsc_5328_53294 za Jarcovou je i rozhledna dsc_5331_53297 pořád podél Bečvy

Pak kolem trati a odklonem od Valašského Meziříčí. Nakonec jsem vjel pod mosty se silnicí i železnicí a vyjel u dřevěného kostelíka sv. Trojice, pak náměstí ve Valašském Meziříčí, kde jsem spočinul při ochutnání jižanské zmrzliny.

dsc_5337_53303 kostelík ve Valašském Meziříčí dsc_5342_53307 zámek ve Valašském Meziříčí

Mají krásně opravený zámek, je pěkné posedět na náměstí. No a jede se dál kolem Bečvy co teče pod zámkem. je to ale Rožnovská Bečva. jen kousek od města se vlévá do Bečvy od Vsetína. No a pak už jen po cyklostezce dál až do Lhotky. Tady jsem se ztratil z vyznačené trasy a jel po polní přes soukromý pozemek, ale pak se zase napojil na tu správnou vyznačenou trasu.

dsc_5355_53320 Hustopeče nad Bečvou - rekreační oblast u jezer dsc_5360_53325 zavěšená lávka přes Bečvu

Pak jsem narazil na značku s číslem 50A a jel po ní. Objevil jsem tak okružní jízdu kolem štěrkových jezírek v Hustopečích nad Bečvou. Je to tu moc pěkné, chatové domky co nejspíš budovali za totality fandové do rybaření. Je tu i místo ke koupání se zázemím pro občerstvení a letní koupání. Byl jsem tady poprvé. pak se jed podél železnice . Pak se najede na silnici do Skaličky mimo trasu kolem vody. Ze Skaličky se to však přes udržovanou a čistou obec Ústí zase dostane k řece Bečvě.

dsc_5365_53330 rybníčky v Ústí - už je kousek od Teplic nad Bečvou dsc_5369_53334 v obci Ústí

Z Ústí jsem to pak vzal po silnici na Teplice nad Bečvou mimo cyklostezku. V lázních jsem dal oběd na břehu řeky a zakoupil i důkaz toho že jsem tady byl – lázeňské oplatky.

dsc_5371_53336 lázně Teplice nad Bečvou dsc_5376_53341 lázně Teplice nad Bečvou

Z Teplic nad Bečvou to už je jen kousek do Hranic nad Bečvou na náměstí. Tady zase něco nového. V Hranicích mají i domy s podloubími a jsou v nich i krámky s krásnými výklady a vstupními portály do obchůdků.

dsc_5387_53352 podloubí při náměstí dsc_5388_53353 krásný to krámek v Hranicích

Co se ale v hranicích zcela podařilo, je rekonstrukce zámku na obecní úřad. Je zde úžasné řešení s proskleným zastřešením nádvoří.

dsc_5389_53354 radnice na zámku v Hranicích dsc_5395_53360 celkový pohled na obecní úřad - zámek v Hranicích nad Bečvou

No a pak už to je jen kousek na vlakové nádraží, ale pokud jedete na kole. Jinak to je pěkně daleko, až za městem.
Ten den mě štěstí neopustilo. Když jsem přijel na nádraží, měl vlak na Přerov 5 minut zpoždění. když jsem vyklusal na nástupiště, právě brzdil, já naložil kolo a jelo se. Byl konec výletu a já jsem spokojen, že zase mám poznání další cyklostezky v okolí. Najel jsem celkem asi 53 km a mělo by to trvat 3 hodiny a 47 minut. Já to dal za 5 hodin i s obědovou přestávkou. Pěkně zvolna téměř ve spádu řeky Bečvy, většinou po asfaltové cestě. Na protažení těla dobrý výlet.

A tady jsou k dispozici fotky z výletu.

Similar Posts:


 

Both comments and pings are currently closed.

Není možné komentovat.