Cestovatelské tipy a rady na cesty

Tipy pro cestovatele, užitečné odkazy, zážitky z cest a cestovatelské fotografie.

Díky za navštěvu našeho cestovatelského webu použijte náš RSS feed
a budete informováni o posledních cestovatelsých tipech.

Je pátek a my se přesouváme s autem a zavazadly na druhý hotel.

A máme tu pátek 7.března a zjišťujeme, že týden utekl jako voda. Ale mám tu i typ na to jak si ušetřit na nákladech, když si pobyt na Tenerife zajistíte na dva týdny, protože ušetříte na jednom letu a poznáte z ostrova trochu více. Jeden týden je skutečně málo, zejména, když nevyjde počasí, jak se nám to tentokráte stalo a těch pěkných dnů bylo méně než obvykle. Ale to se dopředu nedá ovlivnit. Platí, že všechno je nakonec jinak.
Ale máme půjčené auto na 7 dnů, s tím, že se s ním i se zavazadly přemístíme na druhý hotel, který je v obci Calletillas na východní straně ostrova. Kufr u auta je velký, takže nebylo patrné na první pohled, že něco převážíme, ale jen okukujeme a jako velká většina dovolenkářů na tomto ostrově. A navíc, vybrali jsme si pro přesun trasu nabízející plno zážitků a nepřijedem na druhý hotel s prosíkem o úschovu zavazadel, než uklidí pokoj.
Vyrazili jsme totiž zase na La Orotavu po TF – 21 do národního parku El Teide. Jeli jsem později, bylo v pátek méně autobusových zájezdů a tak první zastávka u kamenné růže byla v poklidu a s lepším osluněním.

dsc_0364_24707 a jsme tam, kde už jsme byli u kamenné růže dsc_0369_24711 je jiná hodina a kamenná růže je jinak osvětlená

Pak jsme dojeli na informační bod El Portillo a tady jsem odbočili pro změnu na TF- 24 směřující na Guimar a na Santa Cruz. Naplánovali jsem si to skvěle, protože na této cestě jsme pozorovali a zastavovali kvůli záběrům ze strany, kde na špičaté hoře Pico el Teide je zasněženo a hora je takovou pocukrovanou špičatou krasavicí. No a navíc tady se jede kolem observatoře de Izaňa, která je v nadmořské výšce 2.300 m n.m. A co navíc odtud vidíte na všechny strany ostrova, tedy na východ a na západ.

dsc_0387_24726 a vidí tu nádheru za sebou dsc_0408_24739 a tohle ta observatoř z blízka

Při tomto úžasném pohledu jsme nad vrstvou bílých chuchvalců mraků viděli dvě spičky z ostrova La Palma na západní straně a ostrova Gran Canaria na východní straně. Ale kolem dokola fakt jen mraky a mraky.

Jen nad námi úplně modrá obloha. Sjezd byl zoufalý, protože jsme pořád zastavovali pro nějaký ten ještě úžasnější záběr. na něm zasněžená špička El Teide, pod ní zelené lesy, pak bílé mraky a sem tam k doplnění nějaké ty květy, či barevné skály.

Cestou pak musím doporučit, aby jste respektovali směrovku na hnědém podbarvení s nápisy Mirador de Chimague a Chiegue. Tam jsme si zastavili a doslova vychutnali pohledy i nějaké to jídlo k obědu – neobědu.
Leží to na TF-24 na 26 km od města Guimar. Pak už jsme jen odbočili na TF 523, kde to bylo už jen na Guimar.

Cestou jsme nafotili místní žluté až oranžové plevelnaté květy, které u nás není v přírodě vidět a pak zastavili až ve městě Guimar, kde pan Thor Hareidal z Norkska objevil pyramidy, postavené někdy mezi roky 600 až 800, což se doložilo z vykopaných zbytků jídla.

Je zde muzeum zasvěcené této historii a souvislostem s kulturami, co stavěli pyramidy. V 15.40 jsme dorazili na hotel, ubytovali se na krásném pokoji s vyhlídkou na oceán a elektrárenské komíny. Na hotel s bazénem, kde jsme si šli neohroženě i zaplavat. Voda jako křen, ale pak to slunce pohlazení stálo za to.

Pak procházka po okolí spojená s poznáním kapacit k parkování pro naše auto a šlo se na večeři, a to bohatou večeři, jak to bývá na takovém hotelu, kde je kolem 450 ubytovaných. Ten den jsme ujeli jen 95 km, ale těch zatavení bylo nezpočítaně, ale díky za ně, byla to vždy jen nádhera.

Similar Posts:


 

Both comments and pings are currently closed.

Není možné komentovat.