Cestovatelské tipy a rady na cesty

Tipy pro cestovatele, užitečné odkazy, zážitky z cest a cestovatelské fotografie.

Díky za navštěvu našeho cestovatelského webu použijte náš RSS feed
a budete informováni o posledních cestovatelsých tipech.

Na cyklostezce kolem řeky Bečvy z Přerova do Troubek – říjen 2014.

Tak zase se udělalo krásné a slunečné babí léto, a to bylo 19.října roku 2014. Provedl jsem test upraveného elektrokola, jak dlouho mě pojede s posíleným šlapáním a kam tedy dojedu. A ten test byl dokonalý, protože z Přerova jsem kolem řeky Bečvy jel pouze na turistické trase po červené a to tedy bylo pořádného třepání a k tomu i hodně riskantní, protože kolem vysoká tráva, mokrá od ranní rosy, ale splnil jsme si svůj cíl z mládí, vidět soutok řeky Bečvy s řekou Moravou pod obcí Troubky. Místy jsem tohoto rozhodnutí litoval, ale když jsem se po 11,5 km objevil na silnici do Citova, najednou to byl krásný zážitek a ve foťáku pořízené zajímavé místa na řece Bečvě.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA krásná místa na řece Bečvě mezi Přerovem a Troubkami SAMSUNG DIGITAL CAMERA krásná místa na řece Bečvě mezi Přerovem a Troubkami

Pak už jen zastavení u Troubeleckého jezu, kde kdysi dávno bylo úžasné koupání, pak most přes řeku Bečvu, který zde byl nově postaven po velké červencové povodni v roce 1997 a zase polní cesta až k soutoku řek Bečvy a Moravy.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA splav na Bečvě v Troubkách SAMSUNG DIGITAL CAMERA zajímavé řešení mostní konstrukce s odsunutými oblouky

Na posledním pevném bodě je informační cedule s povídáním o Prusko-Rakouské válce. Na turistické značce je zase informace kolik to kilometrů tekly obě řeky od svých pramenů. Cítil jsem se vítězem, protože jsem si splnil svůj dětský sen.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA dál už teče jen řeka Morava SAMSUNG DIGITAL CAMERA poslední suchá zem mezi řekami Bečvou a Moravou vpravo Bečva

Pak už jen dojet do Tovačova a zjistit, že se zde zase koná velký výlov Tovačovských rybníků.
Zámek v Tovačově se zase o kousek upravil, protože má novou opravenou omítku dominantní věže na tak rovné Hané.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA zámek v Tovačově má čerstvě opravenou věž z roku 2014 SAMSUNG DIGITAL CAMERA na náměstí v Tovačově opravená socha sv.Václava

Jel jsem se podívat k rybníkům. Ale poslední co jsem viděl bylo pouťové vystoupení indiánů z Peru, a dál už bylo tolik lidí, že jsem s kolem neměl šanci dál postupovat. Ale protože jsem zde byl v roce 2013 a to za stejně pěkného počasí, dal jsem fotky z té doby do této vzpomínky a věřím, že i letos to tam bylo stejně dramatické a přeplněné lidmi. Všechny cesty v obci Tovačov byly narvané auty, takže určitě to bylo stejné jako loni.

dsc_0004_33069 takové krásné husy na rybníku v Tovačově žijí dsc_0054_33082 atmosféra výlovu na rybníku v Tovačově

No a po ochutnávce pečené kapří porce v hospodě, kde nebylo narváno, protože je hodně daleko od oslav, jsem se vydal směrem na Olomouc.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA pomník obětem Prusko - Rakouské války z roku 1866 u Tovačova SAMSUNG DIGITAL CAMERA kostel v Dubu nad Moravou

Objevil jsem zajímavou cyklostezku mezi Tovačovem a Olomoucí, která je vedena centry obcí, mimo silniční provoz mezi těmito městy a z níž je i zajímavý pohled na rovinu kolem řeky Moravy.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA na cyklostezce nad Boleloucí SAMSUNG DIGITAL CAMERA na cyklostezce v Drahlově

Za ten den, kdy jsem byl na cestě od 10.30, kdy jsem vlakem zajel do Přerova a vrátil jsem se v 16.30 hodin jsem najel 49 km, a baterka se tak akorát vybila, takže mám pro příště ověřený test, že vydrží určitě výlety po okolí v délce tras kolem 40 km bez jakýchkoliv problémů.

No a co na závěr, splňte si taky někdy svůj sen a plány a když mezi němi bude výlet kolem Bečvy, pak už vím, že se dá jet kolem ní od pramene až k soutoku. Mám ověřeno, ale tento úsek byl jen po polní cestě, takže koloběžka a brusle sebou na tento úsek neberte.

Similar Posts:


 

Both comments and pings are currently closed.

Není možné komentovat.