Cestovatelské tipy a rady na cesty

Tipy pro cestovatele, užitečné odkazy, zážitky z cest a cestovatelské fotografie.

Díky za navštěvu našeho cestovatelského webu použijte náš RSS feed
a budete informováni o posledních cestovatelsých tipech.

Výlet na Pustevny a do Čeladné

Počasí se tento leden v Olomouci dosud nepředvedlo se sněhovou pokrývkou, a tak když na konci ledna byla v předpovědích počasí nahlášena inverze a jasno na horách, bylo rozhodnuto a vyrazili jsme na Pustevny. Běžky a teplé oblečení s velkým očekáváním krásy a stalo se. Na Pustevny se dalo bez obtíží vyjet a zaparkovat. Ale pozor takové dobré podmínky jsou jen uprostřed týdne. Jinak tu bývá plno. Ale i tak se právě konaly zimní olympijské hry mládeže a tak nádherná běžecká trať byla pro veřejnost uzavřena a na nás zbylo jen koukání se po okolí. Ale to v daný den stálo opravdu za to. Absolutní viditelnost a dostatek sněhové pokrývky.

DSC_0248_6471 sjedzovka na Frenštát pod Radhoštěm                                       DSC_0224_6447 výhled směr na Frenštát pod Radhoštěm

Pohádkové objekty na Pustevnách pak mají stále svou romantiku a na architekta Jurkoviče nemohu dopustit. Vše co vzešlo pod jeho vedením je nádherné a půvabné. Tak toto místo vám mohu jen doporučit. A jen nějaká ta informace na závěr, parkovné tu stojí na den 80 Kč. Mají tady výbornou kyselicu a brindzové halušky. To jen kdyby nebylo zrovna krásné počasí.

DSC_0221_6444 Pohled na skupinu objektů, které by se mohli stále fotografovat                                   DSC_0243_6466

Ale protože jsme měli sebou ty běžky, tak jsme popojeli na místo, které nám na běžkování bude postačovat, protože nepatříme mezi ty co polykají kilometry, ale postačí nám jen svižný pohyb po krásném prostředí. A toto nám splňovala golfová plocha v Čeladné. Ale ten den to mělo svou stinnou stránky, byli jsme v inverzní mlze, což je jakýsi půvab, když prosvítá slunce, ale v okolí nebyl žádný kopec, který by byl viditelný. Nicméně prostředí golfové běžecké dráhy, upravené skutrem se zajímavými záběry a hodně zajímavou stavbou hotelu Miura, to byl opět dokonalý zážitek o který se s Vámi mohu podělit, zejména když mohu předat informaci, že do konce února 2012 je každé pondělí a úterý vstup do lázeňského areálu za poloviční cenu.

DSC_0283_6506 na golfovém hřišti v Čeladné DSC_0303_6526 pohled z restaurace na golfové hřiště

Takže po mírné zátěži jednoho kolečka, asi 3 km jsme se přestrojili ze zimního sportovního oděvu do přidělených šedých županů a pantoflí a vstoupili jsme do ráje s úžasnou křivkovou vanou a pak do saunových kabin nabízejících aromatické zážitky, slanou hřejivou páru, parní lázeň, silně aromatizovanou teplou saunu, kde bylo jen 60 st.C a pak pravou finskou saunu se 100 st.C a s ochlazováním v ledovém dešti či ve sněhové kabině. No a když jsme si na závěr mohli lehnout na vodní lůžka a pak před odchodem si opakovaně namasírovat ve výřivce záda, chodidla a nechat se probublat na nerezovém lehátku s rudým stropem, tak to je prostě zážitek, který jsme ochoten opakovaně podstoupit i tehdy, když golfové hřiště bude plné „darmošlapů“, protože v okolí je spousta cyklotras a turistických výšlapů, které si takový úžasný zážitek určitě zaslouží.

DSC_0306_6529 hlavní výřivka s 5 způsoby masáží a bublinek DSC_0309_6532 prostor před saunovými boxy

 Berte tento typ, protože to je do hotelu Miura i kousek od vlakové či autobusové zastávky. Vstupné je vždy na 3 hodiny, takže si to pořádně a beze zbytku můžete užít. Objednat a prohlédnout si tento hotel můžete na webové stránce www.miura.cz, kde se určitě dozvíte i další informace k ubytování a stravování, pokud na to budete mít.

Similar Posts:


 

Both comments and pings are currently closed.

Není možné komentovat.