Cestovatelské tipy a rady na cesty

Tipy pro cestovatele, užitečné odkazy, zážitky z cest a cestovatelské fotografie.

Díky za navštěvu našeho cestovatelského webu použijte náš RSS feed
a budete informováni o posledních cestovatelsých tipech.

Výlet do ZOO Lešná – květen 2012

Bylo ten den tak krásné počasí a věděli jsme, že kvetou rododendrony a tak jsme vyrazili do ZOO v Lešné, které je umístěno v krásné, malebné krajině nad Zlínem.
Když projíždíte Zlínem, tak jedete směrem na Holešov či na Vsetín a pak už určitě spatříte informační šipky na poutní kostel Štípy či lázně Kostelec či ZOO Lešná. Jakmile se ve Zlíně podaří podjet železnici a říčku Dřevnici ze směru od Otrokovic, už to není problém.
Než se dostanete po dlouhém stoupání blíže k ZOO Lešná, budete projíždět obcí Štípy a určitě neminete poutní kostel. Pak doporučuji určitě vystoupit a nahlédnout do krásných prostor toho významného a hodně navštěvovaného poutního kostela.

DSC_0017_9267 Poutní kostel ve Štípě DSC_0013_9263 Poutní kostel ve Štípě

V každém případě návštěva ZOO představuje takových pohodových 5 hodin a když to vydržíte, tak to stojí zato. Sledovat zvířátka ve volném výběhu a dokonce se mezi nimi procházet, to je hodně zajímavé a zábavné.

DSC_0102_9335 DSC_0120_9352

DSC_0167_9391 DSC_0064_9305

A když jste na konci svých sil, pak doporučuji posedět a počkat si na prohlídku zámku Lešná. Je to zámek, který byl používán k bydlení až do roku 1945, takže je to naproti jiným zámkům nahlédnutí do doby jak se žilo už s elektrikou, ústředním vytápěním a moderními koupelnami a záchody, a to je málokde ke spatření. Nehledě na to, že interiéry jsou všechny obloženy dřevem.

DSC_0213_9430 zámek uprostěd ZOO Lešná DSC_0206_9424 zámek uprostěd ZOO Lešná

Pak se také nelze divit, když si tady někdo uspořádá i svatbu. A dávám dobrou radu. Chcete-li vidět ze zámku a hlavně jeho interiérů více, pak se koukněte na webové stránky www.zoozlin.eu, kde se dovíte o akcích v ZOO, co je nového mezi zvířaty a tak podobně. Jsou to krásně zpracované a poučné webové stránky.
No a před zámkem to pak skutečně kvetlo a bylo to prostě půvabné. Nohy byly bolavé, ale ten den stál za to.

Similar Posts:


 

Both comments and pings are currently closed.

Není možné komentovat.