Cestovatelské tipy a rady na cesty

Tipy pro cestovatele, užitečné odkazy, zážitky z cest a cestovatelské fotografie.

Díky za navštěvu našeho cestovatelského webu použijte náš RSS feed
a budete informováni o posledních cestovatelsých tipech.

Na základě aktuální předpovědi krásného počasí mezi 9. až 15.září jsme se rozhodli vyrazit do Rakouska s nevýrazným cílem, kterým mělo být okolí města Innsbruck a města kolem jezera Bodensee na hranicích tří států.
Než začnu zapisovat vzpomínky, tak navodím atmosféru pořízenými fotkami z krajiny kolem hojných jezer a vod či okolních horských masivů Alp. Dodám náladu z měst navštívených jak v Bavorsku, tak v Tyrolsku. No a pak v jednotlivých denních záznamech zavzpomínám na to kudy a jak jsme jeli, kdy jsme nocovali a jaké postřehy nám uvízli v paměti.

DSC_0865_13540 na podvečerní procházce městečkem Unterach DSC_1079_13712 a když se zastavíme u města Ehrwald můžeme se kochat vrcholem Zugspitze

DSC_1067_13703 a procházíme se touto částí města Garmische DSC_1607_14111 ten nejkrásnější pohled je z mostu nad řekou a železniční tratí

Vše začalo výjezdem z Olomouce po osmé hodině v neděli 9.září. Krásná cesta po dálnici až do Pohořelic, pak přes Mikulov, a po zakoupení 10 denní známky za 8.80 Eur na Rakouské hranici za Mikulovem, pak po téměř nové dálnici na St.Polten s dalničním odbočením na Stokerau nad Vídní, až do 219 km jízdy, kde to málem skončilo na odpočívadle. To proto, že v tom horku jsem měl zapnutou lednici a větrání na autobaterii a autíčko se přehřálo. Z minulosti jsme ale doufal na zázrak a na to, že jak se to na motoru a hlavně ventilátorech ochladí, že to zase pojede. No atmosféra zahoustla, ale po 30 minutách, kdy jsem vše překontroloval a nevím ani jak, vymazal správný čas to autíčko zase naskočilo a pak jelo v pohodě celých 2090 km našeho šestidenního putování. No a po dálnici jsme frčeli až k Salzburku. Když jsme se blížili k místu, kde jsme již jednou odbočili zatoužili jsme po tom vykoupat se v místech, kde jsme už před rokem byli. Byl to camp u obce Unterach am see. A bylo to naše první nádherné rozhodnutí, protože už jsme věděli jak na to. Tentokrát jsme objeli jezero Attersee po opačném břehu přes obec Weyregg, abychom si doplnili naše krásné vzpomínky.

DSC_0852_13528 je prostě na co koukat DSC_0890_13561 není to krásné ?

Už v 17.00 hodin jsme poprvé vstoupili do vod jezera s teplotou asi kolem 20 st.C. bylo to tak osvěžující, že jsme to ještě několikrát zopákli. Pak jsme si dali na kolečkách projížďku obcí a viděli zase jinak to vše krásné kolem.

DSC_0866_13541 na podvečerní procházce městečkem Unterach DSC_0867_13542 na náměstí při podvečerní procházce

Po západu slunce a malé večeři v podmínkách autíčka se šlo spát. Druhý Ráno nebylo nic lepšího než si jít zase zaplavat. Bylo to fantastické, protože kromě labutí jsme ve vodě v 8.30 hodin byli jen my dva.

DSC_0886_13558 no jen se koukněte jak to tady mají pěkné DSC_0881_13553 camp ještě v 8.30 hodin pospával

Snídaně z čerstvých rakouských žemlí a české šunkové klobásky a jelo se dál směr na Innsbruck. Na závěr pak inventarizace s tím, že se ujelo 478 km. V campu stála noc pro dva s elektrikou 19.50 Eur a teplá sprcha byla za minici 1 EUR na 10 minut a když to bylo dýl propadla, když méně, tak zase vypadla a bylo to gratis. Ale to už bude další samostatné vzpomínání. Kontaktní web je www.inselcamp.at .

Similar Posts:


 

Both comments and pings are currently closed.

Není možné komentovat.