Cestovatelské tipy a rady na cesty

Tipy pro cestovatele, užitečné odkazy, zážitky z cest a cestovatelské fotografie.

Díky za navštěvu našeho cestovatelského webu použijte náš RSS feed
a budete informováni o posledních cestovatelsých tipech.

Rakousko a Německo pod Alpami v pozdním létě –
den druhý – putování do Bad Tolcu a o kousek dál.

Po výborné noci se šuměním říčky vedle našeho autíčka v campu Unterach am see jsme najeli na dálnici, projeli kolem Salzburku a za ním už v Německu odbočili k jezeru Chiemsee. Kochali se jeho krásami stejně jako davy německých důchodců a dorazili jsme až do města Prien, kde se vyjíždí na ostrov se zámkem a kam z města jezdí parní vláček až do místa nazvaného Prien- Stock.

DSC_0903_13571 pohled na jezero z restaurace u Malerwinkelu DSC_0912_13578 krásná mašinka se právě obrací na cestu zpět

DSC_0908_13575 a mají co papat a na co se koukat DSC_0922_13584 bylo na lodi hiodně plno

A pak opět přesun do města známého z mé oblíbeného detektivního seriálu Big Ben, do města Bad Tolc. Velkého Bena ani matku Rosi jsme nepotkali, ale bylo tam narváno odpočívajícími Němci, zmrzlinu měli výbornou a bylo to krásné Bavorské město.

DSC_0938_13597 no a pak jen pohledy po okolních malovaných domem v bavorském stylu DSC_0956_13610 pohled na město bad Tolc od řeky

Na ten den už bylo třeba hledat místo, kam složíme hlavu. Bylo horko a tak úvaha, že se zase vykoupeme někde v campu u jezera rozhodla o tom, že jsme cestou jeli kolem jezera Kochelsee a tam se na noc za 21 Eur zaparkovali a skutečně i odvážně vykoupali.

DSC_0977_13621 pohled na camp z blízké pláže, volně přístupné DSC_0969_13617 jezero hned pod naším autíčkem a v nšm chladná voda a poslední koupání 10.9.2012

Byla to voda krutě studená, asi tak kolem 18 st.C, ale po tom horkém dnu to bylo parádní osvěžení. Najeto jsme měli 246 km a tak to bylo dobré rozhodnutí. Večer se to od hor nad námi pořádně zatemnilo a tak naši projížďku na kolech kolem jezera jsme ukončili a obrátili právě včas, protože pak pršelo a lilo a bylo to i s pořádnými blesky. Ráno ale obloha vymetená, svěží vzduch. Takže zázemí campu výborné, horká sprcha, čisté sociálky, krásné okolí. Kontakt na web campu je www.campingplatz-renken.de .

Takže tady pak je k dispozici fotogalerie se zážitky druhého dne toulání při projíždění Německem.

Similar Posts:


 

Both comments and pings are currently closed.

Není možné komentovat.