Cestovatelské tipy a rady na cesty

Tipy pro cestovatele, užitečné odkazy, zážitky z cest a cestovatelské fotografie.

Díky za navštěvu našeho cestovatelského webu použijte náš RSS feed
a budete informováni o posledních cestovatelsých tipech.

Rakousko a Německo pod Alpami v pozdním létě –
den čtvrtý – kolem jezera Bodensee v Lindau a v Konstas.

Není ten den krásně, není ani slunečno, nejsou vidět vršky hor kolem nás. Ale i tak se máme čím kochat. Po cestě objevujeme místo, kde se reklamují vodopády a geologická rarita. Na ten mrholící čas jak stvořené pro zastavení. A bylo to rozumné rozhodnutí a krásné místo.

DSC_1188_13804 a tuhle přírodní scenérii pak zhlédli DSC_1190_13806 a tuhle přírodní scenérii pak zhlédli

Pak jsme kolem poledne dorazili do města Immenstadt. Tady jsem natankoval plnou nádrž 66,941 litrů za 98,67 Eur,takže litr byl za za 1.474 Eur na litr. Ale dál už nic.
Následovala jízda k Bodamskému jezeru do města Lindau. Na kole pak jsme jeli na prohlídku. Bylo pod mrakem a tak celkový dojem byl ponížen, ale jinak to i tak stálo za to.

DSC_1226_13825 pohledy při procházce městem Lindau DSC_1244_13837 typická silueta pro město Lindau

No poslední zastávkou pro ten den bylo město ve Švýcarsku, kde nám upálili mistra Jana Husa. Tady to bylo pod mrakem, místy poprchalo, ale taky jsme si užili krátkého ale drsného vzrušení. Do města totiž vjedete jak ze Švýcarské strany, pak zatočíte na celnici pro osobní auta a jste v Německu a tam hledáte místo k zaparkování, protože jinak je město plné a není kde autíčko postavit. Ještě není 18.00 hodin. Když už najdeme místo na německém území, proti nám najelo auto celníků a kontrola dokladů a co že pašujeme. Když se ujistili, že mám v autě jen nádobíčko na vaření a věci na spaní, a pasy sedí podle fotek k našim obličejům, dávají nám jen radu, že tady parkovat nemůžeme, protože to je místo pro firmu, i když je tu úplně volno. Tak jsme ještě museli popojet.
No ale pak už jsme jen vytáhli kolečka, pláštěnky a jeli jsme na obhlídku města.

DSC_1289_13866 prohlídka města Konstans - Švýcarská část DSC_1295_13872 a když najdete tuto bránu do města, pak vězte že tady badlel Jan Hus

Bylo pod mrakem a tak celkový dojem byl opět menší, než kdyby to tu bylo zalité sluncem. Ale historie nádherná, katedrálu kde soudili Jana Husa a i jeho dům, kde bydlel jsme nalezli a tak jsme mohli za tmy jet někam, kde by se dalo přespat. A našli jsme u města Arbon camp, ale nebylo úředníka, který by nás přijal. Po večeři jsme provedli obhlídku a zjistili, že je tady klidné místečko a tak už se stalo, že jsme měli klidnou noc. Ráno jsme pak zjistili, že nad jezerem se to trhá, a že zase bude pěkné počasí.

DSC_1311_13882 ranní pohledy na jezero Bodensee, že by se zlepšilo počasí ? DSC_1307_13880 ranní pohledy na jezero Bodensee

Když si uděláme na ten den rekapitulaci, tak jsme najeli 222 km a spali na volno u luxusního campu zadarmo a bezpečně. Camp se zavírá na recepci v 19.30 a ráno se otevírá v 8.00 hodin.
Součástí tohoto campu je i hotelové zázemí. Na pláž se získává pergamentka, jinak se za vstup na pláž platilo 5 Eur na den. Camp se jmenoval Seehuus.

No a jako obvykle, co jsme cestou viděli je v této fotogalerii.

Similar Posts:


 

Both comments and pings are currently closed.

Není možné komentovat.