Cestovatelské tipy a rady na cesty

Tipy pro cestovatele, užitečné odkazy, zážitky z cest a cestovatelské fotografie.

Díky za navštěvu našeho cestovatelského webu použijte náš RSS feed
a budete informováni o posledních cestovatelsých tipech.

Švýcarsko – denní výjezdy do okolí Arolly.

Abychom poznali i okolní údolí Švýcarských Alp, která vždy míjí město Sion, byl realizován výjezd do Saas-Fee, kde se plánoval výjezd lanovkou a pak podzemní dráhou pod vrchol Alalinhorn do výšky 3500 m .n.m. Plán toho dne nebylo možné uskutečnit pro špatné počasí a velký vítr. Takže zůstali u procházky po místním středisku, kde byla mimo jiné patrná koncentrace ortodoxních židů s jejich tvrďáky a copy. Městečko čisté a velmi zajímavé.

  Sn16          SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Nedalo se nic vytknout a po návratu jsme mohli jen konstatovat, že nám ten den nepršelo, ale ti co zůstali nemohli ani hlavu vystrčit pro velký déšť.

Další den ale slunce zase vyšlo a plán dne se naplnil na 100%. Jelo se přes údolí kolem města Sion do Crans Montany. Je to půvabné středisko pro turistiku, golf, sportovní vyžití a horské tůry. Lanovkou jsme vyjeli na Bellalui do výšky 2.600 m n.m.. Tady se pak při hřebenové lehké tůře kochali pohledy na vrcholky Alp, které se nám přes den ukazovali za polojasného počasí na druhé straně údolí.

  Sn13                          SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Někteří sportovali a dali si pořádně zabrat, ale my si užívali vůně okolních luk a vyhřívali jsme se na sluníčku. Návrat lanovkou do Crans – Montany a zde procházka kolem golfového hřiště, nakukování do obchodů a mlsání lahodné švýcarské zmrzliny. Byl to nádherně prožitý den.

Sn14 SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Ale i další den byl výlet a o něm se zmíním v samostatné vzpomínce na výlet do Zermattu.

Pak byl den volna a my ho strávili v mrholícím dopoledni v údolí svišťů. A to přímo pozorováním těchto rychlých zvířátek co po sobě mezi květy řádně hvízdali a dávali všem ostatním na vědomí, že je někdo pozoruje.

  Sn17          SAMSUNG DIGITAL CAMERA

 Odpoledne a hlavně navečer se slunce opět ukázalo v plné kráse a tu nám pak ještě zpestřila hudba předvedená na pořádně dlouhé horské píšťaly.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Poslední den, kdy nás čekal odjezd jsme pak ještě vyrazili na chatu Tsa, která byla na protějším svahu ve výšce 2.200 m n.m. a z níž jsme mohli pozorovat protější svah, kde se rozprostírají chaty v obci Arolla, kde jsme také ztrávili tak nádherný týden.

  Sn18 SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Takže podívejte na fotogalerii. Uvidíte, že to bylo opravdu pěkné a ten týden dovolené byl úžasný.

Similar Posts:


 

Both comments and pings are currently closed.

Není možné komentovat.