Cestovatelské tipy a rady na cesty

Tipy pro cestovatele, užitečné odkazy, zážitky z cest a cestovatelské fotografie.

Díky za navštěvu našeho cestovatelského webu použijte náš RSS feed
a budete informováni o posledních cestovatelsých tipech.

Pláže na ostrově Ischia

Vzhledem k tomu, že jme na ostrově byli na jaře, pak v červnu a říjnu musím sdělit, že v březnu se můžete svlažit jen na mini pláži Sorgeto, kam se dostanete od panzy po delší cestě s krásnými výhledy na st.Angelo. na místě pak po schodištiaž k moři. Proč smočení najaře, když moře je studené ? To proto, že zde vyvěrá horký pramen a je to prostě taková rarita. za to v letních měsícíh si to tady neužijete, protože tu je narváno a není kde si lehnout.

Pláž, které jsme si užili je menší, přístupná jen jednou cestou od silnice podél moře pod Foriem. jezdí tu minimbus linka 22, 21, 24 z Foria, která končí před Poseidonovými zahradami. eí potřeba nic platit, leží se na písku. SAMSUNG DIGITAL CAMERA na pláži Cava dell Isola SAMSUNG DIGITAL CAMERA pláž Citara

Stejně tak tomu je i na pláži Citara, které končí až pod Poseidonovými zahradami.

Ve Foriu na opačné straně je pláž st.Františka, je volně přístupná. Dá se k ní dojít podél vody přímo od přístavního  mola ve Foriu. SAMSUNG DIGITAL CAMERA pláž sv.Františka

Pláž na kterou se dostanete autobusem číslo 5 je nejdelší, je na ní vidět západy slunce, jsou zde sem tam bary s občerstvením.  SAMSUNG DIGITAL CAMERA pláž Maronti  Když se budete nudit, pak můžete zajít na procházku do dvou kaňonů, které na tuto pláž ústí. První z nich je k prameni radioktivní vody kterou využívá i hotel Olmitello za nímž je zajímavá restaurace s venkovním osezením v chládku zeleně. Druhým kaňonem je pak Cava Scura. na začátku je takové malé náměstíčko s hospůdkami a bazény s minerální vodou. když se vydáte kaňonem dál, dojdete k historickým lázním. Lze si je za 1 euro prohlédnout, za 40 eura v nich pobýt natřen bahýnkem a posléze omíván teplou vodou z přírodního pramen, který natéká do hrké přírodní sauny.  tak tato pláž maronti je vhodná pro ty co pobývají v hotelích v Ischii.

To proto, že pláže v Ischii jsou povětšinou privátní při místních hotelích. Pláž  degli Ingles jsme si jen prošli. SAMSUNG DIGITAL CAMERA pláž Pescatori v Ischia Ponte Mluví se na ní většinou anglicky.

No posledním zajímavým místem jsou skály sv.Anny při hradu Aragonese. SAMSUNG DIGITAL CAMERA Je na ně vstup z placených hotelů či parku Edenn. Je tu romantické koupání. V parku eden si také můžete za 16 eur na den užít termálních bazénů. Na toto romantické pmísto pk navazuje malá placená pláž Cartaromana. Když říklám placená, tak to proto, že si půjčujete lehátko a slunečník. Ale jen tak volně poležet tu nemůžete. Za to si pak můžete koupit občerstvení.

Kdo hodlá na Ischii lenošit na plážích, pak už nestihne výlety a bazény s termální vodou a masážními přístroji. Můj závěr je ten, že užít si ostrova, to je bobýt tady nejméně 14 dní.  udělali jsme zkušenost, jeden týden při Foriu, kde vidíte západy slunce a jeden týden při Ischii, kdy vidíte východy slunce.

Similar Posts:


 

Both comments and pings are currently closed.

Není možné komentovat.