Cestovatelské tipy a rady na cesty

Tipy pro cestovatele, užitečné odkazy, zážitky z cest a cestovatelské fotografie.

Díky za navštěvu našeho cestovatelského webu použijte náš RSS feed
a budete informováni o posledních cestovatelsých tipech.

Třikrát opakované doporučení vám určitě nesplní zakoupené zájezdy, které vyjíždí až po 9 hodině z hotelů ve Funchalu či odjinud, a tak zapůjčené auto má své velké výhody, protože vyjet můžete jak je vám libo a stihnete vidět tu krásu dřív než začnou na vrcholky putovat mraky. Další výhodou zapůjčeného auta pak je i pozdní návrat, kdy můžete pozorovat západ slunce. Vězte, že tak něco krásného uvidíte v místě nazvaném Paul de Serra, což je rozsáhlá pláň ve výšce kolem 1400 m n.m. Nemusíte tam jet jen kvůli tomuto zážitku, protože přes den můžete absolvovat tůru po levádě do místa zvaného Rabacal a  pak ke 25 studánkám, nazvané 25 Fontes.

SNC14827 a jsme na planinách Paul da Serra asi tak 1500 m n.m.                                                              SNC14854 A to je takový vodopád při cestě

Tady poznáte nádheru levády, její význam pro rozvod vody po ostrově. Občas i klid a ticho, ale v cíli pozor, tady bude hodně rušno, protože to je cíl mnoha placených výletů. Ale ano, i tak  je to možné doporučit, je tady skutečně krásná příroda. A když si to pak naplánujete tak, že na planinu se dostanete po 20 hodině, vězte, že jste připraveni na jedno velké a krásné divadlo spojené se západem slunce. A nezapomeňte se občas zastavit a kouknout se zpět, protože přes údolí, do kterého jste vjížděli a po jeho úbočí stoupali, je vidět zase vrcholky Madeiry. A když se kolem nich valí mraky, tak je to drama, které stojí za to chvíli posečkat a kochat se.

No ještě si dovolím dát typa na výlet podél jižního pobřeží ve směru na Ribeiru Bravo, když můžete cestou stanout na útesu Gabo Girao, který je 580 m n.m. a pohled pod sebe je úchvatný.

SNC14921 pod námi políčka, kam se dostanou je lodí                                                              SNC14924 a taky vidět v perspektivě Funchal

Zajímavým místem i s koupáním je Calheta, kde byly navezeny umělé písečné pláže. Pak můžete navštívit romantickou vesnici Paul du Mar. Zajímavé by bylo projít se pěší tůrou, která sestupuje z místa zvaného Prazeres od hotelu, který dal postavit německý majitel a vyznavač pěších tůr na Madeiře. Vrchní část jsme si prošli, pak se vrátili a dojeli do vesnice autem, tu si prohlédli a nahlédli jsme na konec této cesty plné schodů. Ale je to krásná procházka, pokud se to spojí s malým podvůdkem, jak jsme jej realizovali my, ve spojení s autem. Dalším zajímavým typem je každé místo, které je označeno jako vyhlídka. No a v závěru pro řidiče bude malé překvapení, když se přiblíží k městu Porto Moniz. Protože okružní cesta začne v mohutných serpentinách klesat do tohoto města. Než se začne s tím klesáním plném serpentin, je tu místo s vyhlídkou na město pod vámi. A proč doporučuji toto místo je to, že je zde městské koupaliště, které je spojeno s oceánem velmi atraktivním způsobem. Bazény jsou totiž umístěny mezi skály o které se tříští vlny oceánu. A když je doba přílivu, tak se ty vlny umí převalit do bazénu a ten tak se tak naplní slanou vodou.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Takhle vypadá Porto Moniz z vršku                                                              OLYMPUS DIGITAL CAMERA na koupališti se bavíte, zejména když vás vlna srazí a odveze na opačný konec bazénu

No a atrakcí je to, že vy čekáte až na vás ta vlna vlítne a žene vás bazénem na jeho druhý konec. Je to vzrušující a pod dohledem plavčíků. Je –li odliv, tak se to neděje, takže mohu popřát štěstíčko, aby byl právě příliv. Polehává se na betonových plochách, ale můžete si zapůjčit lehátka. K dispozici jsou převlékárny, sprchy a občerstvení. Naposledy byl vstup za 1,25 eur.

Similar Posts:


 

Both comments and pings are currently closed.

Není možné komentovat.