Cestovatelské tipy a rady na cesty

Tipy pro cestovatele, užitečné odkazy, zážitky z cest a cestovatelské fotografie.

Díky za navštěvu našeho cestovatelského webu použijte náš RSS feed
a budete informováni o posledních cestovatelsých tipech.

Jižní Čechy – Jindřichův Hradec a okolí

Na konci června bylo krásně a tak se jelo autíčkem obytným do Jižních Čech k Lipnu. Ale osud to chtěl, a byly jsme nuceni přespat kvůli poruše autíčka v Jindřichově Hradci. Tak se tedy podívejte, jak to je krásné město a co vše v něm můžete vidět. Dobrý typ pak je na ubytování v mládežnické ubytovně za 300 Kč/noc přímo pod zámkem. Je to Česká hostelová asociace.  Ale pozor, v sezoně se musí objednávat. Je to pod názvem Pension u Tkadlen, ul. Pod hradem č.7, telefon +420 384 321 348, nebo e-mail utkadlen@centrum.cz . Takže se dívejte.

Ještě se dá jezdit vlaky a tak jsme navštívili mimo naše plány Sezimovo Ústí a pak podél Lužnice projeli přírodu až do Plané nad Lužnicí. Ale je tu i uzkorozchodka, která jezdí podle jízdního řádu. Informace o ní získáte na webu www.jhmd.cz. Čím pojedete jsem ale, jako fanda pro železnici, pro Vás nafotil.

Takže v galerii fotozáběrů uvidíte vodní nádrž Sedlice, klášter Želiv a počátek přehrady Želivka. Pak si prohlédnete Jindřichův Hradec, zámek, město a podzámčí. No a na závěr se přesouvám do Zlaté Koruny na prohlídku kláštera a nahlédnu do života ve vodáckém campu. Takže příjemné pokoukání.

Similar Posts:


 

Both comments and pings are currently closed.

Není možné komentovat.