Cestovatelské tipy a rady na cesty

Tipy pro cestovatele, užitečné odkazy, zážitky z cest a cestovatelské fotografie.

Díky za navštěvu našeho cestovatelského webu použijte náš RSS feed
a budete informováni o posledních cestovatelsých tipech.

Belgie – Dinant a plavba po řece Maas

Vyjet si do Dinnatu stálo za to. Je zde na skalách pevnost s kasematy postavená v letech 1818 až 1821, která byla za první světové války, stejně jako město hodně poničena.

Pod skalou je dominantní kostel, který tu stojí od roku 1227, ale byl mnohokrát poničen, takže po posledních opravách  lze obdivoat věže kostela ze 16.století.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA pohlednicový záběr na Dinant                      SAMSUNG DIGITAL CAMERA město, kde byl vynalezen saxofon

  SAMSUNG DIGITAL CAMERA pohled do údolí od kasematů nad městem                      SAMSUNG DIGITAL CAMERA jsme zpět ve městě a vidíme kasematy nad městem z jiného úhlu

   SAMSUNG DIGITAL CAMERA kolem řeky Maas                    SAMSUNG DIGITAL CAMERA kolem řeky Maas

V tomto městě jsme si dali volný pohodový den, který jsme převážně strávili plavbou po řece Maas. To je něco, co mohu vřele doporučit, protože se projíždí krásnou krajinou, loď využije i místního mohutného zdymadla. Na lodi hraje hudba, je zde pohoštění, no prostě klídek a pohoda. Plavba trvala 3 hodiny zejména. Když před tím, než na loď nastoupíte, si zajdete k pevnosti a prohlédnete si malé město. Pěšky tzo je pořádná štrapáce a do kasemat se dostanete jen za úplatu, přes dobře uzavřený prostor. Když se budete flákat hned za kostelem je nástup na lanovku a po zaplacení máte i vstupenku do kasemat, kde je museum zbraní a válečných dob v okolí města a kraje.  Ve městě je i pomník panu Saxovi, který vynalezl hudební nástroj saxofon. A to proto, že ve městě se hodně dlouho věnují kovotepectví. Výrobky z mědi či z mosazného plechu se nazývají „dinanderie“.  A to je ze základních informací vše. Nyní se už jen podívejte na fotogalerii.

No a chcete-li znát historické podrobnosti, tak stačí poklepnout si na poznámku umístěnou napravo v tomto webu a dostanete se k detailům daného místa.

Similar Posts:


 

Both comments and pings are currently closed.

Není možné komentovat.